Vilka är fördelarna med ett stenhus?

Det finns många fördelar med ett stenhus, den främsta är dess hållbarhet. Frimureriet har framgångsrikt använts som byggnadsmaterial i århundraden. De många gamla strukturer och monument som fortfarande frodas i många delar av världen är ett tydligt bevis på dess värdighet.

I mer modern tid har stenhus visat sig vara tillförlitliga och kräver lite underhåll och reparationer för en många år. Murade väggar är sunda strukturellt och har stor tryckhållfasthet. Tillsammans med armerad betong, är sten konstruktion perfekt för den ständigt ökande höjder sky-skrapor.

Ett stenhus kan i stor utsträckning håller upp mot härjningar dåligt väder, och är generellt resistenta mot brand, mögel och skadedjur. Morteln används för att limma tegel eller murverk block förhindrar vatten och vind läckage in i byggnaden. Dessa byggmaterial är obrännbart, och när i stället deras ytor ger små möjligheter till mögeltillväxt och skadedjur räder.

En annan fördel med ett stenhus är dess kostnadseffektivitet. Förutom de pengar som sparas i senare underhållsarbeten, initiala byggkostnader är lägre jämfört med andra typer av byggnader. Byggnadsarbetare och material finns i allmänhet lokalt, och byggandet kan utföras av en huvudentreprenör utan alltför många arbete förseningar.

Murblock såsom sten, tegel eller murverk block är små och mångsidiga i tillämpningen. De kan användas för att bygga strukturer av en mängd olika former, storlekar, stilar och funktioner. Dessa omfattar interiör, exteriör och sammansatta väggar, valv, kupoler, pelare, kajer, brand-platser och skorstenar i bostäder, kommersiella och industriella byggnader.

Massan av ett stenhus är också fördelaktigt eftersom det fungerar som en barriär och hindrar lätt ljudöverföring. Det minskar buller och bidrar till att skapa en tystare miljö. Denna egenskap gör idealisk sten konstruktion för hem och offentliga byggnader där många människor vistas.

murade väggar erbjuder också utmärkta värmeisolerande. Deras långsamma värmeutsläpp håller interiörer varmt i vintrar, och deras höga värmeupptagning gör för coola interiörer i somrar. Värmeisolering kan förbättras ytterligare genom att isolera hålrum och väggar mellangärde.

Sådana energieffektiva byggnader inte bara lägre energiräkningar, men tillverkningen av murverk material som används i deras konstruktion kräver också lägre energiförbrukning. Det finns ingen utarmning av skogar och påverkan på miljön i allmänhet är minimal. Stenhus främjar därmed hållbart byggande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.