Vilka är de viktigaste stegen i Etanol processen?

steg i etanol processen beror delvis på vilken typ av fräsning förfarande på plats. Torr fräsning är det enklare process, men våtmalning ger möjlighet att använda spannmål för att tillverka andra produkter. Vare sig våt eller torr malning, kommer den grundläggande etanol processen omvandla spannmål till etanol, från vilket ordet etanol härrör. Råvaran levereras, jäst, destillerat, och sedan blandas med en annan produkt, vanligtvis bensin. Det är då färdig för leverans.

I våtmalning för majs-baserad etanol, finns det några extra åtgärder som är nödvändiga i början av etanolen processen. Det viktigaste steget omfattar gör det möjligt för majs i blöt i en blandning av vatten och svavelhaltiga syra. Detta hjälper separera majsstärkelse från resten av materialet. När stärkelsen har separerat, processen då blir mycket lika torr fräsning, och det finns ingen skillnad i kvaliteten på den etanol som produceras.

Efter stärkelse levereras i våta eller efter det råa material levereras i torr fräsning börjar etanol processen med slipning det till mycket fina partiklar. Det blandas sedan med vatten till en mäsk. Detta mäsk senare kokta att minska mängden bakterier.

När mäsken har tillagats, läggs det in i jäskärlet. Det är jäst och mikrober la som hjälper börja jäsningsprocessen. De mikrober foder på socker, som producerar alkohol, eller etanol, och koldioxid i en process som vanligtvis tar minst 50 timmar. Den koldioxid som får släppas ut eller fångas för andra processer, beroende på hur etanolen anläggningen inrättas.

Efter det att etanolen har framställts genom jäsning processen, innebär nästa steg destillation av vätskan. Denna del av etanol-processen kommer att göra alkohol nästan 100%, eller 200 bevis. På denna punkt kan det också ställas som en mycket potent alkohol dricker, och det finns rapporter om de som arbetar på etanol växter på att bli berusad av produkten.

Eftersom att det kan konsumeras av människor, är ytterligare ett steg tillsätts ofta till etanol processen. Detta är vanligtvis blandas i bensin. Även mer bensin kommer att läggas till när det når sin destination, att tillsätta bara en liten-vanligtvis 5%-vid anläggningen kommer att göra produkten olämpliga att konsumeras av människor. Att göra detta undviker att utsätta etanol till dryck alkoholskatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.