Vilka är de olika typerna av jordbrukstraktorer?

En gård traktor är en distinkt, flera ändamål gård fordon. Det är kanske den viktigaste av alla jordbruksmaskiner. Jordbrukstraktorer används tillsammans med en rad olika gård utrustning för att utföra olika jordbruks-uppgifter. Dessa inkluderar plöjning, skotta, markberedning, disking, upprörande, plantering, dragande, skjutande, lyft, transport och åstadkommer energiförsörjning.

jordbrukstraktorer första framträda på artonhundratalet. De tidigaste alternativen var ångdrivna bärbara motor och drivande fordonen motor. Dessa följdes av olje-bränning och sedan bensindrivna traktorer. Bensindrivna blev förbränningsmotorer normen efter 1920.

Tidigt jordbrukstraktorer hade bestämt avstånd framhjulen med en fast framaxeln. De Saunderson traktor och redskap Co, ett företag baserat i Bedford i Massachusetts, som tillverkas en fyrhjulsdriven traktor i 1908 som blev mycket populära. En annan framgångsrik traktor tillverkande företag, etablerat i 1837 och fortfarande i drift, är John Deere, med sina distinkta gröna och gula traktorer.

Sedan kom traktorer trehjuling typ, med antingen en enda framhjulet eller nära placerade dubbla framhjulen. Traktortillverkaren Farmall var känd för sin lysande rött, trehjuling design maskiner. Dessa konstruktioner var på modet från 1930-talet till 1970-talet.

fyra hjul, var dock lättare och säkrare att hantera. De var mindre benägna att kölen över än de hjulförsedda tre sådana. De visade sig också bättre anpassade till kraven i mekaniserade jordbruk.

Design-vis, en fyrhjulsdriven traktor har två stora drivhjulen och två styrbara hjul. Den drivande hjulen på en axel och styrbara hjul ligger under motorrummet. Sätet och ratten är i centrum av de fyra hjulen, vanligtvis inom en sluten förarhytten.

Moderna traktorer kan ha åtta fyrhjulsdrift enheter, band, eller ledad och icke-ledade låtar . De kan ha elektriska eller dator kontroller och kan en mängd olika funktioner. Många moderna jordbrukstraktorer är försedda med GPS-enheter automatiskt styra system och andra automatiserade funktioner.

Olika typer av traktorer har utvecklats för olika produktionskrav. Dessa inkluderar rad grödor, vete mark, hög gröda och traktorer nytta. Jordbrukstraktorer finns i olika storlekar, allt från små till stora.

Raden grödan och hög gröda jordbrukstraktorer har justerbara slitbanor som tillåter noggrann navigering genom gröda rader. Dessa fordon kan göra sig igenom rader av tomater, majs, vete eller andra grödor utan att skada växterna. Den höga typer av grödor har ökat markfrigång och anpassad för jordbruksarbete med grönsaker eller hög odlingar.

Det vete mark jordbrukstraktorer används för tunga fältarbete på omfattande skrifter av jordbruksmark. Verktyget dessa är oftast mindre, allmänna ändamål fordon. Dessa kan användas för icke-jordbruksverksamhet som trädgårdsarbete, markarbete och schaktning. Sådant verktyg traktorer är utrustade med torv däck som är mjukare än den vanliga lantbruksdäck.

Farm utrustning och redskap är vanligen fästade eller spände på baksidan slutet av traktorn. Det spände systemet kan vara en dragstång, en två-punkt ryck eller en Trepunktslänkage. De tre-punkt spände systemet är standard i de flesta moderna traktorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.