Vilka är de olika typerna av elektriska omkopplare?

Elektriska växlar är anordningar som kan göra, bryta eller avleda en elektrisk ström. Dessa kan vara mekanisk, elektrisk eller elektronisk, och består av två eller flera kontakter, monterade på en isolerad struktur, som kan flyttas in och ut i kontakt med varandra. Eftersom användningen av elektriska och elektroniska produkter har ökat, ett brett utbud av switchar har utvecklats i många stilar, inklusive många sorters växla, tangentbord, ringa, tryckknapp och konfigurationer rocker.

Elektriska brytare faller två grundläggande kategorier: kopplar strömmen och switchar signal. Strömbrytare används för att ge energi eller de-vitalisera en elektrisk belastning och återfinns ofta på strömbrytare, elverktyg och apparater. Ladda strömbrytare används i hög system spänning som kräver båge brytare, eller säkerhetsanordningar som upptäcker ljusbåge och avbryta den nuvarande, liknande funktion en strömbrytare.

Signal elektriska switchar är inställda på att reagera på omständigheter som kräver en förinställd svar. Termostaten på ett element eller luftkonditioneringen är ett exempel. När en viss temperatur är uppnådd, kommer termostaten tur en annan elektrisk slå på eller av. Signalen växlar finns också i frysar, kylskåp och sensor-utlöste ljus säkerhet. Vissa säkerhets ljus aktiveras av fotoelektriska ljus kontroller som utlöses när naturliga ljuset har nedtonad eller ljusnat till en viss nivå.

De vanligaste elektriska omkopplare mekaniska växlar, som gör eller bryter en elektrisk kontakt när en del kraft, antingen manuellt eller magnetisk, används för att flytta byta till ett på eller av läget. Vippströmställare har en spak som skjuts eller dras liksom den gemensamma strömbrytare. Power fönster och lås i bilar använda vippbrytare, som rock fram och tillbaka när man trycker. Tangentbord växlar finns på datorer, tvättmaskiner, spisar och andra enheter med push kontroller.

elektroniska strömställare är elektriska växlar som inte har mekaniska kontakter, men använd halvledarkomponenter. Dessa brytare gäller elektriska signaler till terminaler på switchen som öppnar och stänger kontakter. Tryck plattan enheter, soft-touch-kontroller och rörelse växlar detektorn ofta elektroniskt. Vissa elektroniska säkerhetsbrytare monteras på utrustning för bearbetning av livsmedel radiofrekvenser som kan avbryta en makt när en säkerhet luckan öppnas. Elektroniska strömställare finns i ett stort antal konfigurationer såsom växla, rocker, tryckknapp, roterande, bild och vass och relä växlar.

Elektronisk strömbrytare ha medicinska tillämpningar. Elektrisk stimulering anordningar används för att rehabilitera och påskynda läkning av skadade vävnader. Transkutan elektrisk nervstimulering enheter (TEN), neuromuskulära elektrisk stimulering enheter (länder utan marknadsekonomi) och funktionella neuromuskulär stimulering enheter (FNS eller ENS) använda nuvarande, som kontrolleras av strömbrytare, för att lindra smärta, slappna av musklerna, ökar blodcirkulationen och förhindra muskelatrofi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.