Vilka är de olika typerna av UV-utrustning?

Ultraviolett ljus är en elektromagnetisk ljus med en våglängd som är kortare än violett ljus men längre än det ljus som används vid röntgen. Dessa typer av lampor avger en viss strålning och energi är starka nog att döda bakterier, och ange några ämnen en fluorescerande sken. Kallas ofta UV ljus , är de ofta används i olika typer av UV-utrustning.

solarier är en sådan typ av ultraviolett utrustning och genom att använda flera lysrör för att öka en individs hudfärg. Människor som vill göra sin hud mörkare låg ofta i solarier. Kunden får i sängen och sätter en timer på för att aktivera maskinen. Eftersom lamporna använder en liten mängd strålning och härma solens strålar, det finns hälsorisker med att använda solarium. Världshälsoorganisationen har utfärdat en varning om att solarier utgör ett allvarligt hot cancerframkallande för människor.

Säkerhet företag använder ultraviolett utrustning i form av ultraviolett ljus. De säkerhetsvakter använda en specifik lampa som kallas en svart ljus för att hitta konstgjorda ämnen. Till exempel kan mot denna bakgrund bekräftar äktheten i sedlar och sällsynta målningar.

En annan typ av UV-utrustning är en ultraviolett vattenrening systemet. Detta system renar luften med bakteriedödande ultraviolett ljus. Dessa maskiner används ultravioletta strålar med titandioxid för att skapa en antioxidativ effekt, som steriliserar luften och gör sig av med skadliga gifter. Dessa bakteriedödande luftrenare är populära eftersom de under lång tid, kräver lite underhåll och kan rinna av ett batteri ett år.

Brottsplats teknikerna använder ultraviolett utrustning för att få teknisk bevisning från en brottsplats. Dessa lampor kallas ultraviolett monochromators och kan upptäcka kroppsvätskor såsom sperma, blod och saliv. Officerare använder också en annan ultraviolett ljus-teknik kallad optisk spektroskopi för att belysa bilder av fingeravtryck och olagliga substanser. Optisk spektroskopi använder en speciell UV-ljus och förstoringsglas för att återge bilder av fingeravtryck och rester.

Det finns säkerhetsrisker för personer som använder ultraviolett utrustning. Strålningen från UV-ljus kan vara skadligt för en persons hud och allmänna hälsa om de utsätts för det under en lång period. De flesta säkerhet specialister rekommenderas att personer som använder ultraviolett utrustning Använd skyddsglasögon och handskar speciellt utformade för ultravioletta strålar. Arbetstagare som arbetar runt stora ultraviolett utrustning kan också få ultraviolett ansikte sköldar för att skydda deras ansikte och hud från ultraviolett ljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.