Vilka är de olika typerna av Resin produkter?

Natural harts är en fast eller halvfast material som förekommer som en anläggning sekretion, t. ex. tall SAP. Syntetiska hartser, som kan tillverkas kemiskt, är generellt stabilare än naturliga källor. Harts produkter används inom en mängd vardagsföremål från färg, lack, och byggmaterial till plast, smycken, konst, möbler och medicin.

Syntetisk flytande harts finns i specialitet beläggningar, tryckfärg, färg och tätningsmedel. Belagda produkter innehållande harts ger större hållbarhet, bättre vidhäftning och större kemiska och korrosionsmotstånd än vad icke-harts produkter. De flesta färger kommer att följa trä, men kåda färger även god vidhäftning till svårare ytor som metall, plast film och glas. Flytande harts produkter används också för vindruta reparationer.

Villaägare som sysslar med gör-det-själv-projekt alltid använda harts produkter. Den kan hittas i färg de väljer till det yttre, i beläggningen för sitt nya trägolv, eller byggnadsmaterial för ett nytt staket eller däck. Resin däck och staket är dyrare än ved, men kräver nästan inget underhåll. Till skillnad från trä, färg inbakad i massan kommer inte att blekna, chip eller splitter när de utsätts för sol, regn och snö.

När den hem förbättring projekt har slutförts, en person kan koppla av på en mängd harts produkter, såsom stolar, bord picknick och lekplatsutrustning. Barstolar, bänkar, rockers korg, soffbord, och förvaringsboxar finns fler exempel av möblerna från denna mångsidiga ämne. En annan fördel med plast harts produkter är att de kan återanvändas, vilket minskar mängden av avfall för deponering.

Resin har till och med in det medicinska området. Tidigare var de flesta dentala fyllningar och kronor av silver eller guld. Komposit fyllningar som färgas att matcha de omgivande tänderna togs fram som ett attraktivt alternativ till metall. De är starka och tåliga och vissa försäkringsbolag skall betala den extra kostnaden om tanden som behandlas är långt fram i munnen där fyllning eller krona kommer att vara synlig. Harts är också för dentalt cement och broar.

Vissa mediciner som minskar kolesterol innehåller gallan bindande harts. Dessa läkemedel binder med galla frigörs från levern, vilket hindrar den från att absorberas genom tarmen och i kroppen. Eftersom galla består främst av kolesterol, harts produkter minskar väsentligt kroppens utbudet av kolesterol. Andra harts innehållande läkemedel lindra symptomen vid irriterad tarm eller ge lokal behandling för genitala vårtor.

konstnärer och hantverkare använder också en mängd harts produkter. Akrylhartser kan blandas med vatten och hälls i silikongummi formar för att göra modeller, statyer, vaser och andra föremål. När de torkar, de har en sund liknande keramik, göra än inte kräva att bageri-och härdningstid på keramik. Gjutning hartser finns både uretan och polyuretan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.