Vilka är de olika typerna av Clear självhäftande?

Från byggbranschen till konst och hantverk, lim är ett gemensamt verktyg. Myriad projekt kan kräva en tydlig lim där användaren vill kittet förbli osynliga. Det finns flera typer av tydliga lim på marknaden, inklusive epoxi, naglar Liquid ®, laminat lim och spray-on lim. Den typ av arbete vid hand kommer att bestämma vilken typ av tydlig lim som är bäst för programmet.

epoxilim innehåller två komponenter som måste blandas före ansökan. De flesta epoxi torka snabbt och vissa företag, även marknaden epoxy lim som torkar på fem minuter. I likhet med lera, det är flexibelt tills det helt torkar så att den kan böjas och formas till rätt form. Epoxy lim fungerar bra att fylla i sprickor eftersom limmet är relativt enkelt att arbeta med. Användare normalt bör använda handskar när man hanterar den här typen av tydliga lim eftersom det inte är vattenbaserad och fäster lätt på huden.

Liquid Nails ® är en permanent tätning som vanligtvis kommer i ett rör och kan används för tunga projekt, bland annat konstruktion. Solljus orsakar inte att missfärga så det är för både inomhus och utomhus. Det rekommenderas för användning med betong, trä, spånskivor, glasfiber, metall, porslin, keramik, skum, och de flesta typer av plast. Fast det motstår vatteninträngning är det i allmänhet inte rekommendera att detta lim användas under någon vattenlinjen, t. ex. inne i ett badkar eller pool.

Några projekt som kräver användning av en laminering lim som är en klar, plast beläggning. De lösningsmedelsbaserade typ är tålig, resistent mot extrema väderförhållanden, och det är osannolikt att krypa över tiden. Den vattenbaserade slag är mindre brandfarligt än lösningsmedelsbaserade typ och generellt är billigare. Många större företag använder laminering maskiner för att tillämpa tydliga självhäftande, utan individer och små företag ofta föredrar gör-det-själv-slag. Det finns laminat lim som man kan spraya på, pensel på, eller fastnar på.

Så här monterar lätta produkter, såsom papper, en spray-on tydliga lim kan vara den bästa lösningen. Den kommer oftast inom en kan och kommer inte att skrynkla eller blöder igenom papper. Även om man kan flyttas något för perfekt placering och ändå blöt, det blir permanent när det är torrt.

Varje typ av tydliga självhäftande kommer med sin egen bästa användning rekommendation. Det är viktigt att läsa det finstilta och kontrollera att produkten är den bästa för projektet innan man köper eller använder. Vanligtvis gott om alternativ finns på butiker som säljer både småföretag och hantverk leveranser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.