Vilka är de olika typerna av Chimney Construction?

Även om det finns ett antal olika typer av skorsten konstruktion, de två vanligaste typerna är murverk och tillverkas skorstenar. Alla skorstenar skall utföra de viktigaste funktionerna som transporterar rök från huset och mata elden med luft. Dessa två grundläggande uppgifter är uppfyllda av båda största skorsten typerna, men att få en uppfattning om var och en fördelar och vad som gör dem annorlunda är till hjälp när man väljer en ny skorsten.

Frimureriet konstruktionen är en av de vanligaste typerna. Den resulterande skorstenen är vanligtvis del av strukturen. Material allt från tegel till sten, med en cottoplattor liner för att hålla material. Denna typ av skorsten konstruktion kräver ett bakat foder lera rök både för enkel rengöring och säkerhet.

Den andra huvudtypen av skorstenen konstruktion är tillverkad skorstenen, som är byggd i en fabrik och sedan transporteras till huset eller byggnad som skall monteras. Denna typ är vanligen med metall och bör användas med ett fast bränsle värmare i stället för naturgas. Det finns flera olika typer av tillverkade skorstenar, ingen som kräver en liner.

dubbelväggig, massa-isolerad skorsten är gjord av två metallager, med isolering mellan dem. Isoleringen absorberar värmen inne i skorstenen, och de två ark av rostfritt stål kan innehålla värme absorberas inte av det. Detta står i kontrast till luftkylda skorstenar, som bara har luft mellan de två metallager. Det faktum att luften cirkulerar hjälper värmen så småningom försvinna.

luftisolerade skorstenar liknar den luftkylda typ, utom luft rörelsefriheten begränsad i denna skorsten konstruktion. Detta innebär att istället för luft dra bort värme tills den försvinner, den bara isolerar den. Det finns också några skorstenen design som kombinerar delar av alla dessa typer av tillverkade skorstenar.

Frimureriet skorstenen konstruktion är den typ de flesta troligen tänker på när de bilden en skorsten. Denna typ tycks traditionella, men är dyra jämfört med tillverkat skorstenar. Det sistnämnda är lätt att installera, men ofta krävs en fabriksbyggd öppen spis, också.

villaägare som har problem med att välja rätt skorstenen bör först titta på deras spis instruktionsbok. Många spisar fungerar bara med en viss typ av skorsten. Om instruktionsboken förlorats, kan en vanligtvis hittas på nätet eller i butiker som säljer eldstäder. När tvivel är det bäst att konsultera en sakkunnig i eldstaden eller skorstenen område. Misstag i valet eller installera en skorsten kan resultera i en trasig spis eller ens en villabrand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.