Vilka är de olika metoderna för fuktkontroll?

luften inuti en byggnad kan vara väldigt olika från luften utanför. Det bifogade karaktär en byggnad kan orsaka föroreningar och allergener för att bygga upp inne i ett hem. Dessutom kan användningen av luftkonditionering, värmeelement, spisar, bad och liknande poster dramatiskt förändra den luftfuktigheten. För att hålla luften inne i byggnader mer bekväm, olika metoder för fuktstyrning utvecklades. Några av dessa metoder är luftfuktare, avfuktare, förångare och frånluftsfläktar.

Det kan vara fysiska konsekvenser med att ha för lite fuktighet som finns i ett hem. Liksom många andra naturliga processer, fukt går från hög koncentration till låg koncentration. Således kan bristen på luftfuktighet resultera i luften stjäl fukt från dig, vilket leder till nariga läppar och torra näsor. För att motverka detta, olika fuktighet metoder som finns tillgängliga för att lägga fuktighet i luften. Några av dessa enheter fuktreglering är luftfuktare och förångare.

Det finns flera typer av luftfuktare på marknaden. Några av dem är avdunstning, ultraljud, impeller och ånga luftfuktare. I vissa fall, till exempel med vinge luftfuktare, kan du se fukt stiger från produkten i form av dimma. Steam luftfuktare är även känd som förångare och lägga fukt i luften med kokande vatten. Medicin och örter kan också läggas till en förgasare som kan vara av stor hjälp när det finns en sjuk person i byggnaden.

För mycket luftfuktighet kan också leda till problem i en byggnad. Mögel och andra skadedjur kan föröka sig i en fuktig miljö. Fukt kan också bidra till förstörelsen av möbler och böcker. För att kontrollera fukt, utvecklat fuktighet som avfuktare och utsugs kan användas. Utsugs vanligtvis installeras i byggnaden medan en avfuktare kan installeras eller köpas och användas som en separat enhet.

En avfuktare är motsatsen till en luftfuktare. Snarare än att lägga fukt i luften, tar bort en avfuktare det. Den fukt bort från fukt manöverdon är ofta samlas i en behållare och kasseras. Utsugs bort fukt i en byggnad och utvisa den någon annanstans. Helst fukten avskiljs från fläkten ska släppas utanför byggnaden. Om inte om hand i denna fukt kommer bara att fortsätta att bidra till att fuktigheten i strukturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.