Vilka är de olika bindningar Covers?

Borta

är de dagar utskrifter på rullar som gjorts från märg av papyrus anläggningen, pergament gjorda av djurhud och palmblad som fungerar som ett bindemedel för gamla religiösa texter. Modern tid har medfört moderna material, vilket resulterar i en myriad av bokbindning alternativ.

Den första beräkningen när man väljer ett bokomslag är storleken och syftet med boken. Val allt från billiga gör-det-själv-system för affärer eller skolprojekt, professionella inbunden alternativ för författaren publicera en bok för offentlig auktion. Bindande täcker vanligtvis faller under två kategorier:

1. Personligt: lämplig för icke-publicerade arbeten under 100 sidor, till exempel hem-projekt, rapporter student, och affärsdokument. Dessa inkluderar:

 • Smooth plasthöljen: Detta tåliga material är vattentät och står emot tårar. Den levereras i en mängd olika färger, med tydliga, och kan köpas som en tryckbar eller icke-utskrivbara täcka.
 • Grain Omfattar: Dessa är ibland kallas läder-look, spannmål präglade, och läder präglade. De är gjorda med ett obestruket papper som är både hållbart och rivstarkt, men inte vattentät. Även utskriftsvänlig dessa liknar väl plastlocket, men erbjuder en konsistens som ändrar utseendet.
 • Sänglinne Covers: Linne täcker erbjuder den mest eleganta utseende, med attribut identisk med säd bindande omfattar, men med en annan konsistens som liknar ett tjockt högkvalitativt linne bond paper.

Alla omfattar ovan finns i olika vikter, kvalitet och storlekar. Bindande alternativ inkluderar plast kammar, tråd spole, och en icke-spiral VeloBind ryggrad som liknar tänderna på en kam och tillåter snygg stapling, men tillåter inte att boken låg öppen och platt. Billiga maskiner kan köpas att själv binda, eller de kan tillagas med nästan någon kopia eller tryckeri.

Alternativt annan billig metod är att vika sidorna och linda med ett tungt papper täcka som kan sedan placeras på en sadel häftapparat. Detta är enkelt och billigt, men det är svårare att lägga till sidor senare, medan plast kammar, tråd spole, och VeloBind kammar kan lätt tas bort och ersättas med en större version som accepterar flera sidor.

2. Professional: som lämpar sig för publicerade arbeten skall köpas under en offentlig marknad.
 • Häftad Bindande täcker: Den mest populära Häftad använder ett bestruket lager papper täcka som är fäst med Perfect bindande metoden. Sidorna i boken är staplade i en bok block, mark i kanten för att rugga upp dem, så att lim anbringas och de är limmade i locket. Denna metod är den mest populära och producerar den billigaste bindande omfatta, men dessa böcker inte ligga plant och ryggraden kan spricka.
  Otabind Bindande Covers erbjuder en annan billig val att binda med ett Häftad. Fördelen med Otabind är flexibilitet. Covers är fortfarande fäst med tejp, men den flexibla ryggraden gör pocketböcker som tog upp den och platta. Detta är idealiskt för kokböcker eller andra referensmaterial som måste lägga öppet som de används.
 • Hardcover Bindande Covers: Mål eller utgåva bindande omfattar är den högsta kvaliteten och den dyraste valet. Sidor finns samlade och antingen ihopsydda eller limmas ihop med lim och sedan insvept i fall styrelser omfattas av tyg, bestruket papper, eller ibland läder. Sömnad metoder och lim varierar, men de vanligaste och mest hållbara metoden är att sy första, gäller lim, och förankra textblocket till luckan.

När bunden, en jacka kan skrivas ut och lindas runt boken, eller alternativt en trasa bunden täcka kan stämplas på ryggraden och täcker och användas utan en jacka.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.