Vilka är de olika Formaldehyd produkter?

Formaldehyd är en färglös kemisk förening frigörs under processen med kemisk förbränning. Det är också en ingrediens ofta används i tillverkningsindustrin. Det finns många formaldehyd produkter, tillverkade för både inomhus-och utomhusbruk.

En av de vanligaste användningsområdena för formaldehyd produkter i byggnadsmaterial. Pressad träprodukter, såsom spånskivor, torrtillverkade fiberboard, och lövträd plywood panel kan alla innehålla formaldehyd. Dessa produkter används som golv, möbler, väggbeklädnader, skåp, lådor och hyllor. Av alla dessa, torrtillverkade fiberboard anses ha den högsta formaldehyd.

Pressad träprodukter, såsom flaga eller oriented strand board och barrträ plywood, innehåller fenol-formaldehyd harts. Mattor kan också innehålla formaldehyd inom dess självhäftande yta. Urea-formaldehyd skumisolering, men förbjudet i vissa områden, har använts för att isolera hus.

Andra hushållsprodukter kan innehålla formaldehyd också. Tålig tryck draperier, formaldehyd lim, och andra textilier, t. ex. kläder och filtar, är källor av substansen. Pappershanddukar, servetter och ansiktsservetter kan alla innehålla formaldehyd. Formalin, en vattenlösning används som desinfektionsmedel, balsamering vätska, och film stabilisera kemikalier är alla formaldehyd produkter.

Det finns också produkter som helt enkelt ger formaldehyd utsläpp. Cigarettrök och apparater som saknar ventilation, t. ex. fotogen rumsuppvärmning och gasspisar, avger formaldehyd i atmosfären. I kombination med svavelsyra, kan formaldehyd även användas som ett test kit för psykofarmaka metylendioximetamfetamin, även känt som ecstasy. Även om det inte kan identifiera drogen i sig, kan den kontrollera om andra ämnen som används tillsammans med läkemedel förekommer.

Eftersom formaldehyd är ett giftigt och flyktigt ämne kan formaldehyd produkter ett hälsoproblem. Även utan att röra formaldehyd direkt, kan människor ändå komma i kontakt med den kemiska föreningen under dess avdunstning i luften, eller av gasning. Med tiden, formaldehyd, liksom många giftiga ämnen, kan blodigel i luften genom off gasning, vilket resulterade i det ämne som absorberas genom andningen.

Vissa hälsoproblem som formaldehyd har visat sig orsaka människor omfattar allergier, rinnande ögon, trötthet, hudutslag, halsirritation, huvudvärk, näsblod, astma, bronkit och nasofaryngealt cancer. Mot bakgrund av hälsoriskerna med formaldehyd produkter, lagar och förordningar har stiftats för att skydda folk från skada. På många områden har sådan lagstiftning som kallas för antingen ett fullständigt förbud eller minskning av den rättsliga mängden formaldehyd tillåten i produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.