Vilka är de olika Engineered Wood Products?

Engineered trä är gjorda av en kombination av träfibrer, band, och fanér. Mindre diameter träd av samma hårt och mjukt trä används för tillverkning av virke används också. Engineered trävaror också kallas sammansatta trä, och materialen är bundna tillsammans med en självhäftande plast vilket gör den färdiga produkten motstå varp. Några olika produkter av bearbetade trä bl. a. golvbeläggningar, olika typer av virke och spånskivor.

Engineered golv är vanligt i både bostäder och kommersiella fastigheter eftersom det är oftast billigare och ofta starkare än traditionella lövträ. Konstruerad trägolv är uppbyggd med hjälp av ett tunt lager av förslutna och slipas lövträ limmad mot en tjockare botten skikt av plywood. Den plywood lager vinkelrätt från det översta lagret av lövträ, vilket är det som gör den färdiga konstruerad trägolv så stark. Några av de hårda träslag som används för att producera denna typ av konstruerade träprodukt är hickory, ek och lönn.

Engineered virke är bred term som används för att beskriva olika typer av bearbetade träprodukter. I-reglar används i golv eller PRYDNAD och består av två delar, på webben och fläns, som består av laminerade faner virke (LVL). Flänsen är limmad på båda sidor om vardera änden av nätet för att bilda en jag form. Detta gör att I-reglar för att bära en tyngre last än traditionella virke, och inte böja eller sag även vid längre längder.

En annan typ av bearbetade timmer är limträ, som är förkortad term för limmade laminering. Tillverkad ursprungligen från virke som skördats från skandinaviska skogar är limträ nu också tillverkas i USA med hjälp av södra yellow pine. Många lager av tunna bitar limmas horisontellt för att bilda balkar, fackverk, eller balkar. Under tillverkningsprocessen, kan virket böjas och komprimeras till ett böjt pjäs som fortfarande kan stödja tunga strukturella element. Engineered trävaror som limträ används oftast för kyrkor eller andra stora strukturer som kräver högt i tak utan stora kolumner för stöd.

Partikel-baserade modifierade träprodukter omfatta oriented strand board (OSB) och laminerat strand board (LSB). OSB, även känd som rånet ombord, görs med hjälp fragmenterat trälister och trycka dem i en harts. De trälister är inriktade på tvären för att öka styrkan så att slutprodukten är flera lager tjock som har limmats ihop med ett termiskt tryck. LSB görs i en liknande process, men istället för trälister, flis faner används och då bildas med hjälp av värme aktivering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.