Vilka är de bästa metoderna för svetsning?

Det finns flera typer av svetsning att man kan välja mellan. Vanligtvis innebär svetsning med anslutningen av två material-vanligtvis metall-för att skapa en singular punkt. Det mest effektiva sättet att svetsa metall är beroende av olika typer av metall samt kunskapsnivån för den som utför arbetet. Andra faktorer inkluderar de typer av utrustning som finns tillgänglig och personliga preferenser.

Ett sätt att svetsa metall kallas trådmatning svetsning eller gasmetallbågsvetsning. Den används ofta för svetsning småsaker tillsammans, och kompletteras med hjälp av en svetspistol eller fackla. Operatören kramar avtryckaren på enheten och liten metallbit inuti ficklampan fat kommer ut. Värme från bit metall agerar för att skapa svetsen.

Bågsvetsning är ett annat sätt att svetsa metall tillsammans. Även känd som skärmade eller manuell metallbågsvetsning, används en elektrod som överspänningar el till de metaller för att skapa en svets. Detta är en av de mest populära formerna av svetsning därför att operatören av denna enhet inte behöver vara extremt erfaren för att skapa en livskraftig svets.

En något mindre vanligt sätt att svetsa metall är TIG-svetsning. Denna teknik använder både en ficklampa och en filler spö. För att skapa svetsen, som driver enheten sätter in spackel i svetsen som han går. Det är också möjligt att använda volfram gas bågsvetsning, där värmen från elden smälter en eller båda av de bitar vara ansluten så att de kan melded tillsammans. Denna process kan också kallas "fusing".

En annan metod för svetsning av metall kallas punktsvetsning. Detta innebär en stor enhet med två armar, som vardera innehar en av de metallföremål som kommer att få sällskap. En elektrisk ström ökade kraftigt genom de två bitar. Denna process tar i regel lite mer än en sekund att slutföra. Spot svetsning används vanligtvis för saker som påhitt plåt.

Att välja rätt typ av svetsning enheten och strategin beror på de erfarenheter nivån på svetsare och den typ av svetsen görs. Bågsvetsning och TIG-svetsning, till exempel, kan användas på många olika typer av metaller. Säkring svetsning å andra sidan kan vara något tidskrävande med vissa material. Forska smältpunkter och korrekta metoder svetsning i förväg kommer att säkerställa den mest bekymmersfri upplevelse.

Oavsett vilken process som används, är det viktigt att använda rätt säkerhetsanordningar. Glasögon, handskar och annan utrustning bör alltid användas för att undvika skador. Svetsning produkter endast bör användas på det sätt som de är avsedda genom att följa alla anvisningar noggrant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.