Vilka är de bästa metoderna för Air Pollution Control?

Air Pollution Control hjälper till att hålla miljön ren. För att minska mängden luftföroreningar som får läcka ut i miljön, olika föroreningsbekämpning måste vidtas av enskilda och industrier lika. Även om det finns olika typer av kontroll av luftföroreningar finns, förstå de huvudsakliga skillnaderna mellan dessa metoder kan vara förvirrande. De bästa metoderna för kontroll av luftföroreningar beror ofta på de enskilda eller industri som använder dem.

Aktivt kol är en av de mest populära formerna av luftföroreningar kontroll. Denna typ av kontroll förutsätter användning av en förorening filter, kol, för att minska mängden föroreningar som får läcka ut i luften. Vid användning skall dessa filter absorberar föroreningar bidrar till att rena luften från eventuella gifter.

biofiltrering är en annan effektiv typ av luftföroreningar kontroll. Det använder mikroorganismer, ofta bakterier och svampar, att lösa upp föroreningar. Industrier som använder biofiltrering system inkluderar mat och växter avfall, läkemedelsföretag och avloppsanläggningar förvaltning. Även om denna metod för kontroll av luftföroreningar fungerar ganska bra, ett stort utrymme krävs för att driva en biofiltrering system. Många industrier har inte den här mängden tillgängligt utrymme, så denna metod är ofta negligeras.

Sedan bilmotor utsläpp svarar för en stor del av luftföroreningar måste olika åtgärder vidtas för att minska dessa utsläpp . Ofta är katalytisk oxidationsmedel placeras inne i bilens avgassystem. Dessa oxidationsmedel bidra till att minska mängden utsläpp som en bil ger upphov till. Oxidationsmedel inte helt minska luftföroreningar som orsakas av bilar, dock.

Kolväten från fordon är fortfarande tillåtet att läcka ut i miljön, även med installationen av en katalytisk oxidationsmedel. Detta skapar ett stort problem, eftersom kolväten är mycket skadliga för miljön. Forskare arbetar för närvarande på ett sätt att minska utsläpp från fordon helt, även om en praktisk version denna typ av kontroll av luftföroreningar är ännu inte tillgängliga.

Även om ovannämnda kontroll av luftföroreningar metoder är effektiva, varje land runt Världen har en annan uppsättning föroreningar normerna på plats. I USA övervakar Environmental Protection Agency (EPA) avgasreningen. Europa har en annan uppsättning utsläppskrav, medan Kina och Indien har helt olika standarder.

För att minska den globala luftföroreningar, många miljö-experter tror att alla länder i världen bör ha samma utsläppsnormer. På så sätt kan luftföroreningar skall förvaltas på global nivå. Nu har en globala utsläppen standard inte fastställts, men många är hoppfull om att detta kommer att förändras inom en nära framtid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.