Vad gör med alla klockor och visselpipor Mean?

Ibland verkar det som att allt kommer i tre versioner: grund-, avancerad och "finesser". I fråga om marknadsföring, en produkt som kommer med alla klockor och visselpipor vanligtvis betecknar början av raden, packad med alla typer av icke nödvändiga men användbara tillägg och uppgraderingar. Begreppet "finesser" används ofta för att beskriva avancerade elektroniska produkter som utformats speciellt för kunder som har råd med omedelbar uppgraderingar. Dessa finesser kan vara funktioner med begränsad men nyttiga tillämpningar, såsom en förbättrad ljudanläggning eller ökad minneskapacitet för en high-end dator.

ibland termen "finesser" kan höras medan shopping för en ny bil eller hus. Fordonet med på en bilhandlare lott, till exempel, endast får vara utrustade med tillverkarens standard. Kunden kanske vill förhandla med återförsäljaren för att få ett liknande fordon med alla klockor och visselpipor. Det kan betyda fönstren dessutom makt och dörrlås, ett soltak, en bakre spoiler, en CD-spelare, farthållare eller uppvärmd innehavare kopp. Ett nytt hem kan levereras komplett med klockor och visselpipor, såsom ett larmsystem, en centraliserad kontroll enhet, state-of-the-art köksutrustning eller en uppvärmd infart. Klockor och visselpipor inte är absolut nödvändiga, men de fungerar som attraktiv jippon att locka konsumenter.

Ursprunget till uttrycket verkar vara amerikanska, även om några källor är överens om den ursprungliga anordning som inspirerade den. Några tror att "finesser" är till bokstavlig finesser som finns på vagn och lok passageraren om 19th Century. Med både klockor och visselpipor som varningsanordningar kan ha verkade vara overkill, men vissa passagerare och åskådare kunde ha känt sig tryggare att veta alla dessa enheter var närvarande.

Det är också möjligt att uttrycket har en militär ursprung, som i marina traditionen av rörledningar besökare ombord och använda klockor som varningsanordningar. Mer troligt är dock tillhörde de första klockor och visselpipor antingen karneval calliopes eller organ teater, som båda innehöll ett antal överflödiga finesser som sällan användes, men fortfarande ganska prydnads-och attraktiv. Tanken på att gå över toppen med dyra eller till stor del prydnadsväxter tillbehör kan ha inspirerats av grälla synen av en fullt utrustad teater organ eller Calliope.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.