Vad faktorer bidrar till att Geotermisk energi Kostnad?

De viktigaste faktorerna som bidrar till jordvärme kostnader är vanligtvis geografiska undersökningar för att hitta en lämplig plats, en efterföljande utveckling av webbplatsen, och byggandet av kraftverket. Som sådan tenderar jordvärme kostnaden för att vara kraftigt främre lastad med initial utvecklingskostnader står för majoriteten av de kostnader som anläggningen kommer att ackumuleras under dess livslängd. Den efterföljande drift geotermisk energi kostnader tenderar att göra upp en relativt liten andel av den totala kostnaden, även om detta beror på vilket land och plats där anläggningen är belägen.

Med tanke på de betydande fördelar av geotermisk energi, särskilt hållbarhet på kraftkällan och låg miljöpåverkan i form av luftföroreningar, kan jordvärme kostnaden anses vara en långsiktig investering i energisektorn plan ett land. Detta tenderar att vara särskilt för länder eller platser som har vissa geografiska egenskaper som kan göra det möjligt för dem att kostnadseffektivt utnyttja geotermisk energi. Några exempel Alaska, Kalifornien, Oregon och Island.

När det gäller kostnader, geotermisk energi fördelar är relativt låga löpande kostnader. Det finns vanligtvis inget krav för att bränna några dyra fossila bränslen som en del av verksamheten, och en stor geotermisk energi kostnadsfördelar, som kan vara attraktiva för investerare, är stabilitet och förutsägbarhet i kostnaderna för den dagliga gång det geotermiskt kraftverk är i drift. Detta kan jämföras med fossila anläggningar bränslen, där de löpande kostnaderna tenderar att vara hög och att variera med priset på bränsle.

Jordvärme kostnaderna tenderar därför att vara ganska förutsägbara gång ett geotermiskt kraftverk är igång. Effekten på den lokala ekonomin är ofta betraktas som positiva, vilket ger en långsiktig tillgång till arbetstillfällen, som ofta är ganska bra betalt. En ekonomisk oro som ibland uppkommer är om förekomsten av ett geotermiskt kraftverk kommer att ha en negativ effekt på turismen i det lokala området. Befintliga data tyder på att de flesta geotermiska kraftverk brukar inte påverka turismen negativt, dock. Vissa till och med kan bli en turistattraktion.

Nackdelar med geotermisk energi kostnader, å andra sidan kan innehålla relativt höga kostnader som vanligtvis uppstår under den inledande fasen i geotermiska anläggningen projekt. Kostnaderna för undersökning kan variera avsevärt beroende på tillgängligheten eller på annat sätt av det område som undersöks. En ytterligare kostnad som kan vara extremt hög under undersökningen är att prospekteringsborrning. Borrning kan vara ett mycket viktigt bidrag till jordvärme kostnader och dessa kostnader kan öka dramatiskt om priserna på cement och ökar stål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.