Vad bör jag tänka på när man köper en förlängd garanti?

en förlängd garanti kan i regel definieras som ett avtal om tjänster som är på plats för att reparera objekt (eller ibland ersätta dem) om de bryter vid normal användning, efter den ursprungliga tillverkarens garanti har gått ut. Huvudsak de som köper en förlängd garanti få en ytterligare tid där rubrikerna kommer att repareras eller bytas ut under förutsättning att de används på ett normalt sätt. Villkoren för denna förlängning kan vara annorlunda än originalet garantier. Detta beror mest förlängda garantier inte säljs av tillverkaren utan i stället säljs av företag som konsumentvaror, såsom elektronik utrustning eller bilar.

Pris för utökade garantier tenderar att vara ungefär 10-30% av priset på den såld. Detta kan vara en viktig faktor när en kund presenteras med möjlighet att köpa detta extra skydd. Låg kostnad poster kan vara billigare att reparera eller ersätta än kostnaderna för garantin, och detta kan göra att köpa en förlängd garanti onödigt eller en dålig ekonomisk risk.

Speciellt när dessa tjänster säljs av tredje man, är de inte motiveras av vad som är bra för kunden. De säljs för att göra en vinst för företaget, vilket innebär att företaget satsar, och är oftast rätt, kommer på att normal användning av produkten orsaka det inte att bryta. Om förlängas endast garantier som verkar vara olönsamma företag är de som säljs för digital eller projektor tv-apparater och ibland lägre datorer kostnad. Dyra digitalkameror kan bryta också och det kan vara mödan värt, som rekommenderas av vissa konsumentgrupper, för att köpa en förlängd garanti för dessa poster.

Det finns en bred debatt om kraft av att köpa en förlängd garanti för nyinköpta begagnade bilar. Ibland är den enda garantin tillgänglig när en bil är flera år gammal är genom återförsäljare som säljer den. Garantier från tillverkare av bilar i regel som den mest omfattande och lättast att använda. Den andra typen av erbjudna garantier är "eftermarknad" upphandling av tjänster, och dessa kan variera i hur lätt de är att använda och exakt vad de täcker. Det är viktigt att undersöka exakt vad dessa garantier omfattar, och vad de utesluter. Förstå begränsningar är avgörande för att avgöra om priset är värt det, och priset kan bli mycket höga.

En annan sak att titta på när man köper en förlängd garanti för en begagnad bil är om tillverkaren redan täcker bilen. Många bilföretag har börjat erbjuda betydligt längre garantier som kan ta fem till tio år, är fria med köpet av bilen, och de kan överföras till nya ägare. Om en begagnad bil är bara ett par år gammal, kan den fortfarande täckas av den ursprunglige tillverkaren för flera år, vilket innebär att köpa en förlängd garanti är meningslöst.

Slutligen bör konsumenterna vara medvetna om flera förlängd garanti bedrägerier som gäller mest bilar. Den första är en som vissa vanhedrande bil Återförsäljare som informerar kunderna om att köpa en förlängd garanti är det enda sättet de kan få finansiering för sin bil. Detta är inte sant, och en återförsäljare som informerar människor på detta är lögn och bör inte lita på.

En mycket mer genomgripande svindleri började som förekommer i 2000-talet och haft en varning från flera amerikanska statsåklagare . Människor kontaktas via e-post, snigelpost eller telefon och berättade att deras bil garantin löper ut, men om de ringer, betala för, eller ge information till bolaget kan de förlänga sin garanti. I verkligheten är de flesta av dessa svindlerier phishing verkligen för information och vill saker som personnummer, som de kan stjäla. Samtal eller e-post informera människor om att garantierna löper ut ska ignoreras, och man bör inte ringa någon föreslog nummer i samband med dessa falska varningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.