Vad bör jag tänka när man köper en begagnad traktor?

Det finns en mängd saker att tänka på när man köper en begagnad traktor. Farm utrustning kan bli mycket dyrt, och köper en begagnad traktor är ett sätt att köpa en utrustning som du annars inte skulle ha råd. Traktorn kommer förmodligen fortfarande att vara dyr, så det är viktigt att göra dina läxor medan shopping.

äldre modell jordbrukstraktorer gör ofta ett bättre val än nya modeller. Äldre traktorer har en enklare konstruktion och är lättare att reparera än de traktorer som har tillverkats under de senaste åren. Även ny teknik gör nyare modeller av traktorer enklare och bekvämare att använda, gör det också mycket svårt för dig att hantera reparationer själv.

Om du är någorlunda händig kan du reparera förmodligen många av de rutinmässiga problem som utvecklas i jordbrukstraktorer. Om så är fallet, köp en äldre traktor gör ekonomiskt sunt förnuft. Men om ni inte tror att du kommer upp för uppgiften, kan du välja en ny traktor, eller köpa en nyare modell som används traktor från en gård återförsäljare. Detta kommer att förse dig med någon för att sköta reparationer om något skulle gå fel.

Innan du köper en begagnad traktor, inspektera kroppen noggrant. Dessa arbetar fordon, så ett visst mått av slitage är att vänta. Böjd eller vriden metall, men kan vara en varningssignal om att fordonet har varit i en olycka, till exempel rullande på en kulle. Du vill undvika traktorer som har varit i sådana olyckor. Om det finns synliga skador på ramen kan problemet komma tillbaka för att hemsöka dig med ojämnt slitage på däcken och frågor styrning.

En annan sak att noggrant undersöka om man tittar på en begagnad traktor däcken. Däcken kan ersättas, naturligtvis, men är dyra. Om däcken ser ut som de behöver snart bytas, överväga att använda det som en bricka i punkt när man diskuterar priset.

Slutligen, om du köper en traktor från en privat säljare, titta på gården där traktorn hölls. Är det väl omhändertagna och snygg? Även detta kan vara en generalisering om själva gården ser välskötta de använda traktorn förmodligen fått regelbundet underhåll också. Tid förändringar av olja, luftfilter och olika vätskor kan dramatiskt minska de problem som du kan ha med traktorn i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.