Vad är skillnaden mellan ett Gas Ugn och en elektrisk ugn?

Skillnaderna mellan en gasugn och en elektrisk ugn kan vara subtil, men kan göra en stor skillnad när det gäller tillagning av vissa livsmedel. Även om många kockar har kommit att förvänta en viss nivå av prestanda beroende på vilken ugn de väljer, att välja mellan ugnarna i slutändan handlar om en personlig preferens. Oavsett vilket val man gör, matlagning stilar kan variera något mellan en gasugn och en elektrisk ugn.

En av de första saker att tänka på är hur mycket bakning du kommer att göra. Detta skulle kunna påverka kostnaden för att driva apparaten. Ofta kostnadsskillnaden mellan en gasugn och en elektrisk ugn är inte så betydande. Men för dem som gör en hel del bakning eller grillning kan gasugnar vara mycket billigare i det långa loppet, även om de kan kosta mer inledningsvis att förvärva.

gasugnar tenderar att värma och kyla ner snabbare än elektriska ugnar. Detta kanske inte är ett stort problem för de flesta. Fortfarande, för dem som gillar att baka i en hast, och som har små barn runt, bekvämligheten och säkerheten för denna typ av funktionen kan vara tillräckligt för att övertyga dem.

Vissa säger en av de största skillnaderna mellan en gasugn och en elektrisk ugn är det sätt på vilket värme fördelas. Elektriska ugnar gör en överlägsen arbete i denna typ av omständighet, kommer de flesta överens om. Däremot skulle andra menar att gasugnar bättre kontroll den exakta temperaturen i ugnen. Vidare har förändringar i ugn teknik under åren gjort det möjligt gas ugnar för att värma upp mycket jämnt.

En annan sak att tänka på är hur torr värmen. Vissa säger att elektriska ugnar är vida överlägsna eftersom de tenderar att använda torr värme mer än naturgas ugnar. Därför brukar de inte rostar lika lätt. Kunde dock ytterligare fukt i gas ugnar hjälpa några bröd crusts blir hårt och sprött vid insidan av brödet är kokta. Detsamma kan gälla för kakor och pajer också. Därför kan vissa anser att ytterligare fukt att faktiskt vara en matlagning stöd.

En gasugn och en elektrisk ugn ofta både på ett likartat sätt. Alla har sin egen termostat och de flesta styrs elektriskt. Det innebär att även i ett elektriskt avbrott, kan det inte vara möjligt eller praktiskt att laga mat med ugnen trots att vissa nämner detta som ett skäl att välja en naturgas ugn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.