Vad är skillnaden mellan Trä fasadbeklädnad och vinylbeklädnad?

Trä spåranslutning och vinylbeklädnad är i huvudsak olika arter. Till slut ett beslut mellan de två nästan alltid handlar om estetik kontra pris. Den estetik klyftan har stängt i viss mån på senare år, som vinylbeklädnad tillverkarna har blivit bättre på att imitera utseendet av trä. Fortfarande, nästan alla grupper som sätter reglerna för att bygga och renovera i historiska kvarter plats vinylbeklädnad på toppen av sin förbjudna "-lista.

Villaägare inför ett val mellan trä uppställnings-och vinylbeklädnad behöver fråga sig om utseendet på deras hus skulle förbättras med hjälp av trä och om de är beredda att ägna den tid och /eller pengar för regelbundet underhåll att trä kräver. Den uppenbara fördelar för vinylbeklädnad inkludera hållbarhet-eftersom färgen inte är externt tillämpas, aldrig chips eller peeling-och pris-i regel betydligt mindre än trä). Uppenbarligen är vinyl attraktivt att termiter, och är okänsligt för fukt ruttnar som ibland råder hus med ved sidospår. På baksidan, ger trä sidospår bättre isolering. Också-och här är där estetik sticker upp sitt vackra huvud igen-installation av vinyl ofta skymmer trim detaljer som ger ett hus dess individualitet.

Marknadsföring kampen mellan trä sidospår och vinylbeklädnad fortsätter med oförminskad styrka, med båda lägren arbetar för att övervinna sina inbyggda nackdelar. Trä spåranslutning tillverkare försöker göra sina produkter mer hållbara, är vinyl företag som försöker att övervinna vinyl image som "billig". Trä spåranslutning och vinylbeklädnad har också en ny konkurrent-Hardiplank ®, som är en blandning av trä och cement som innehåller några av fördelarna av de äldre tapeter. Byggare kan också erbjuda galvaniserad metall.

I allmänhet behöver trä ytterväggar skall målas minst vart fjärde år. Det är också en bra idé att hålla fukten bort det när så är möjligt, eftersom det är det som ger upphov till de kontrollampa mörka fläckar av röta. Väl fungerande hängrännor är en nyckel i denna kamp.

Miljövänner slits på fördelarna med trä rangerbangård och vinylbeklädnad. Den förstnämnda naturligtvis kräver förstörelse av träd. Men där gammalt trä sidospår kan återvinnas som ved, brinner vinyl inte-en annan fördel när det är på plats-och kan vara svåra att avyttra. Den goda nyheten är att inte bli ett problem, med tanke på dess livslängd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.