Vad är några byggprojekt i Dubai?

Dubai är ett av Förenade Arabemiraten, en samling av olje-rika och modernisera kungariken ligger vid Persiska viken kusten gränsar till Saudiarabien och i samma geografiska område som Iran och Irak. Till skillnad från traditionella arabiska islamiska staterna tillåter Dubai fri konsumtion av alkohol och griskött. Kvinnor går på gatorna fritt withotut skyddande beläggning. Den snabba utveckling och konstruktion i Dubai har väckt uppmärksamhet över hela världen sedan början av det tjugoförsta århundradet.

Till skillnad från de andra rikena i Förenade Arabemiraten, endast 6% av Dubais BNP kommer från olja vinster. Att bygga en framtid för sig själva, de är uppmuntrande aggressivt turism och affärsprojekt i deras huvudstad, känd som Dubai City eller bara Dubai. Att gå från att vara praktiskt underutvecklade under 80, Dubai är nu fullmatade med skyskrapor.

Det kanske mest uppseendeväckande utvecklingsprojekt är Burj Dubai, en skyskrapa som närmar sig 1 km (3000 fot) i höjd som kommer att den högsta i världen när den är klar under 2009. Dess arkitektur är modellerad efter den som en lotusblomma. Inte bara kommer det att bli den högsta byggnaden i världen, men den högsta fristående konstgjord struktur av något slag.

Dubai Waterfront, meddelade under 2005, kommer att vara 2? gånger så stort som Washington DC när den är klar. Det kommer att vara störst vattnet och största konstgjorda utveckling i världen, och huset 400. 000 personer. Vattnet kommer att innehålla en mix av kanaler och konstgjorda öar.

På tal om öar är Dubai arbetar en av de största konstgjorda ön projekt i världen, och de kallar det, ja, världen. Det är en konstgjord skärgård, en rad öar modellerade efter det att världen i sig. 250 till 300 öar byggs genom att pumpa stora mängder sand på havets botten. Alla de stora organen i mark på jorden är representerade, inklusive Grönland och Antarktis. Hela utvecklingen är omgiven av en oval vågbrytare och åtgärder som ett område 6 km (3,7 mi. ) Lång och 9 km (5,5 mi) brett. Den genomsnittliga kostnaden för inköp av en ö är $ 25 miljoner.

Dubai har avslutat en stor inomhus skidåkning lutning, en av de största i ett land där ingen snö faller. Detta kallas för Dubailand Snowdome. Den Snowdome är en del av ännu större Dubailand, som är under uppbyggnad till en kostnad av nästan $ 900 miljoner och efter slutförandet, kommer att bli den största nöjesparken i världen.

Dubai bygger även en roterande skyskrapa, den första i sitt slag. Listan på byggprojekt i Dubai fortsätter och fortsätter. Det är ett konstigt att en stad med bara drygt en miljon människor i 2007 kan stödja denna rasande tempo i utvecklingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.