Vad är några Geotermisk energi Fördelar?

Två av de viktigaste geotermisk energi fördelar är att denna energikälla är både extremt ren och hållbar. Geotermisk energi är naturlig värme inifrån jorden. Värme ständigt produceras i "magma" lagret under jordskorpan, som består av het smält berg. Att utnyttja denna naturliga, ständigt tillgänglig värmekälla är ett hållbart alternativ till att generera värme och energi genom förbränning av kol och andra fossila energikällor.

Nyckeln jordvärme fördel av renlighet beror på hur geotermisk energi utnyttjas. För att maximera miljövänlighet av energikälla, är det viktigt för geotermisk energi systemet byggas med försiktighet, eftersom vissa system inte läcker ut luft bäras föroreningar, särskilt vätesulfid. I de "renaste" geotermiska system, all ånga, luft och gaser som används är därefter tillbaka till den underjordiska ventilera att de kom från.

Omfattningen av fördelarna med geotermisk energi är beroende av geografiskt läge. Även geotermisk värme som kan användas som en strömkälla finns överallt under ytan på jorden, finns det relativt få platser eller områden där geotermiskt varmvatten, generellt det enklaste och mest lönsamma typen av geotermisk energi för att utnyttja, komma nära ytan på jorden. Island är ett bra exempel, där nästan alla bostadshus och kommersiella byggnader värms upp med hjälp av varmt geotermiskt vatten.

Med tanke på den kraftfulla geotermisk energi fördelar är det inte så stor grad som man kan förvänta sig. I många orter eller länder är detta ofta på grund av de höga setup kostnaden för att bygga den första geotermisk energi system. Andra nackdelar med geotermisk energi omfattar alla de potentiella läckage av giftiga gaser i atmosfären, kan risken att efter stora investeringar sajt upphöra att producera samma nivåer av värme några år senare, och de svårigheter som kan upplevas i många länder att finna en lämplig plats. Prospekteringsborrning att identifiera en lämplig plats kan vara mycket kostsamma, utan någon garanti för framgång.

Trots dessa nackdelar, om en långsiktig uppfattning har, då den totala geotermisk energi fördelar kan övertygande. Som lager av fossila bränslen minskar, att utnyttja hållbara energikällor är prioriterat av många. Om ett land eller företag kan motstå de höga investeringar som kan behövas för att starta ett geotermiskt kraftverk, sedan geotermisk energi fördelar på lång sikt kan löna sig vackert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.