Vad är Computer Aided Manufacturing (CAM)?

Eftersom ålder av den industriella revolutionen, tillverkningsprocessen har genomgått många dramatiska förändringar. En av de mest dramatiska av dessa förändringar är införandet av Computer Aided Manufacturing (CAM), ett system för att använda datorteknik för att hjälpa tillverkningsprocessen.

Genom att använda CAM, kan en fabrik blir högt automatiserad, genom system som i realtid och robotteknik. Ett CAM-system försöker normalt att styra produktionsprocessen genom olika grad av automatisering. Eftersom varje av de många tillverkningsprocesser i en CAM-system är datorstyrd, en hög grad av precision kan uppnås detta inte är möjligt med en mänsklig kontakt.

CAM-systemet, till exempel, sätter verktygsvägar och utför operationer precision maskin baserat på den importerade design. Vissa CAM-system bidrar med ytterligare automatisering genom att också hålla reda på material och automatisera beställningsprocessen, samt uppgifter såsom verktyg ersättning.

Computer Aided Manufacturing är ofta kopplat till datorstödd konstruktion (CAD-system). Den resulterande integrerade CAD /CAM-system tar sedan datorgenererade design, och matar in den direkt i tillverkningssystem, utformning omvandlas sedan till flera datorstyrda processer, såsom borrning eller vrida.

Ett annat fördel för Datorstödd tillverkning är att det kan användas för att underlätta kundanpassning i stor skala: processen för att skapa små partier av produkter som är specialdesignade för att passa varje enskild kund. Utan CAM och CAD process som föregår den, skulle kundanpassning vara en tidskrävande manuell och kostsam process. Tillåter emellertid CAD-program för enkel anpassning och snabba förändringar design: de automatiska funktionerna i CAM-systemet gör det möjligt att justera maskinen automatiskt för varje annan ordning.

spöke robotar ersätter arbetstagare, dock för närvarande ett felslut. Robotarmar och maskiner ofta används i fabriker, men de gör fortfarande behöver mänsklig arbetskraft. Arten av dessa arbetstagare byter jobb dock. De repetitiva uppgifter delegeras till maskiner, den mänskliga arbetstagarnas arbetsbeskrivningar sedan gå mer mot set-up, kvalitetskontroll, att använda CAD-system skapar den ursprungliga mönster, och maskinunderhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.