I byggverksamheten Vad är en Raised Foundation?

En upphöjd stiftelse är en stiftelse som, som namnet antyder, är den viktigaste våningen i ett hem eller företag som höjs över den yta av den omgivande jorden. Tillsammans med betongplattan stiftelse, den upphöjda grunden står för merparten av stiftelsen alternativ som används för bostäder i de flesta av världens minst industrialiserade världen. Raised stiftelser erbjuder vissa fördelar, men har också vissa nackdelar.

Många saker kan användas för att höja stiftelsen över marken. Betongblock eller hällas konkreta formerna används ofta för att höja stiftelsen. Ofta runt utanför hemmet, ytterkanterna av det stöd som är betong, tegel, eller något annat fast material. Efter pylonerna sätts på plats, är nästa steg att överbrygga pylonerna med annat material, vanligtvis ved.

Många säger att det estetiska en upphöjd hem är långt överlägsen platta hem. I ett område i platta hem, ett hem med en upphöjd grund vanligtvis sticker ut och är ofta lite längre att de flesta av husen runt omkring. Ändå, när det kommer till estetik, är detta mer av en personlig preferens än ett sant faktum.

Trots att det finns några verkliga fördelar till hem med en upphöjd grund. Till exempel finns det mindre av ett behov av klassificering och nivellering om ett hem har en sådan stiftelse. Också i ett översvämningsområdena området inte finns några ytterligare skydd mot översvämningar.

En annan fördel med en upphöjd stiftelse kommer då arbetar under hemmet. Att ta sig till VVS-arbeten eller andra områden inom hemmet är lättare med en upphöjd grund. Dessutom gör det upp grunden för möjligheten att sätta i en källare.

Det finns dock ett antal nackdelar också förenad med en upphöjd grund. Det underhåll som krävs på dem är oftast mer än vad som krävs för betongplatta hem. Dessutom planerar genomsöka utrymmet under hem en perfekt livsmiljö för ett antal oönskade djur. Även om det kan vara sätt att hålla dessa djur ute, kan det vara en ständig kamp.

Det är svårt att säga om ett hem med en upphöjd stiftelse är en svårare uppgift att hantera under hem byggandet än att bygga en med en platta grund. På sätt och vis kan detta bero på platsen. På en plats med jämn mark och kompakta jorden, kan platta hem inte mycket av ett problem alls. Varje typ av konstruktion presenterar sina egna unika möjligheter och utmaningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.