Är det verkligen möjligt att göra Gummi Out of urin?

är inte bara möjligt att göra gummi ur urin, det är redan gjort. Forskare har utvecklat ett nytt gummiliknande ämne av en komplex kombination av fettsyror och urea , en nyckelkomponent i bearbetade urin. Resten av ingredienserna i allmänhet återfinns i urin är barmhärtigt inte används, även den färdiga produkten lämnar en stark urin lukt efter hantering.

den process som krävs för att göra gummi ur urin är fortfarande mycket arbetsintensiva som detta skrivs, men forskare har kunnat producera flera kilo åt gången i test partier. Den resulterande urin gummi har en distinkt mörkt bärnstensfärgad och en mjuk konsistens någonstans mellan Silly Putty och gummi cement.

En av fördelarna med gummi tillverkade av urin är den ekologiska gröna effekt. Naturgummi produkter kräver betydande resurser för att producera och syntetiska produkter gummi kan andas skadliga gaser med tiden. Om ett däck eller lim företag skulle kunna göra gummi av urin och fettsyror, konsekvenserna för den naturliga världen skulle vara minimala.

Urin gummi kanske låter osmakligt, men det har fantastiska självläkande egenskaper som skulle göra det ett idealiskt material för många framtida produkter. En leksak lastbil tillverkade av detta material, till exempel, skulle så småningom få tillbaka sin ursprungliga form och elasticitet, även om en del helt slets itu. En bil däck tillverkade av urin gummi slut skulle plombera efter att ha lidit en punktering eller ett snedstreck. Skärbrädor från denna gummi skulle så småningom läka från skador orsakade av knivar.

Skälet gummi tillverkad av en del av urin fungerar så bra är den typ av kemiska bindningar mellan urea och fettsyror. När en normal gummiband snaps kan avslutas reformen inte den starka kovalenta kemiska bindningar som krävs för att själv läka.

När forskarna beslutat att göra gummi ur urin, men de upptäckte slint slutar fortfarande finns miljontals små "händer" som ville reformera starka band med andra "händer". När dessa två ändar har parat ihop och ges tid att läka, var den nya obligationen lika stark som om gummi aldrig hade hoppat alls.

Även om forskningen på urin gummi fortfarande början, är förhoppningen att materialet så småningom kommer massa produceras och användas i ett antal branscher som skulle gynnas av fördelen med självläkande lim och gummiprodukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.