Vad är spolning?

spolning är en teknisk term allmänt erkänt att ha två betydelser. Det första kan det syfta på en process för att injicera gas i en vätska. Exempel på denna typ av spolning ingår carbonating drycker och vattenrening. För det andra spolning kan hänvisa till handlingen att spruta vätska på en solid. Ett bra exempel när man talar om ordet i denna mening är processen att få öl.

Den första typen av spolning, som innebär att injicera gas i en vätska, ofta används för många ändamål. En produkt som folk är vana vid den produceras på detta sätt är en läskedryck, eller soda. En sådan dryck klassificeras ofta som en kolsyrad dryck. Detta beror på att det består av en vätska som har injicerats med koldioxid, vilket resulterar i sin fizziness.

Vatten kan också behandlas genom denna process. Air spolning är en efterbehandling av grundvatten teknik. Det handlar om att lägga till syre för att förorenat vatten och jord och därmed uppmuntra till fördelningen av föroreningar. Ozon rening verkar i stort sett samma sätt. Ozon pumpas in en vatten-och bakterier förstörs när det kommer i kontakt med gasen.

En annan användning av denna typ av spolning är att förlänga hållbarheten på livsmedel. Detta görs genom att injicera kväve bubblor i poster såsom oljor och majonnäs. Kvävet skalar bort mycket av syre. Om det syre som fanns kvar i dessa produkter på en hög nivå, skulle produkterna inte lika länge.

Den gas som injiceras under spolning processen är ofta pressas genom ett objekt med porer. Storleken på porerna är viktigt, eftersom det hjälper till att kontrollera storleken på bubblorna som produceras. Till exempel, när det finns behov för fina bubblor, är gas pressas genom ett objekt med mycket små hål. Finare bubblor ofta mer effektiva och kan spara handläggningstiden.

Det finns flera föremål som kan användas för dessa typer av processer. Dessa inkluderar luftare, diffusorer, och porös spargers metall. Varje kan ha fördelar och nackdelar beroende på vad de används till.

Den andra definitionen innebär att spraya ett fast ämne med en vätska. Denna process används ofta vid tillverkning av öl. Den hänvisar till besprutning kornen efter avrinning av vörten. Den söta, ojäst produkt som ett resultat av mosa kornen är vörten.

I detta fall hänvisar sparge att använda vatten för att tvätta socker från spannmål. Detta är inte en tanklös uppgift. Det finns flera processer för spolning öl. Både vattentemperatur och vattentrycket kan behöva beaktas. Annars kan smak av öl påverkas negativt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.