Vad är skillnaden mellan neopren och packningar Polyeten?

För att förstå skillnaderna mellan neopren och packningar av polyeten, ett bra ställe att börja är med information om neopren och polyeten i allmänhet. Här är lite bakgrund om dessa två ämnen, och hur var och en kan användas för att skapa neopren och packningar av polyeten som lämpar sig för liknande, men olika situationer.

Neopren är ett material som är skapandet av DuPont Corporation . Som en del av polykloropren grupp av artificiella gummiblandningar, som neopren första namn duprene och var bjudet att vara bäst och sista när det gäller gummi syntetmaterial. Kunna motstå ett brett spektrum av temperaturer är neopren ofta används vid framställning av våtdräkt, elektrisk isolering, slangar bil och bälten, och packningar.

Polyeten är också en konstgjord förening, och är en del av polymeren familjen. Skapas genom polymerisering av eten, en enkel alkine, polyeten gjorde sitt första framträdande i Tyskland under året 1898. Som gäller för många utvecklingen var detta en följd av en olycka under ett experiment. Men den resulterande vaxliknande substans snabbt visat sin förmåga att formas till användbara produkter som skulle hålla sig väl i höga temperaturer. År 1933 var process för att skapa polyeten utvecklats för att möjliggöra en massproduktion. Vissa källor nämner att så mycket som sextio miljoner ton polyeten produceras årligen och används för alla typer av produkter, allt från harts möbler till packningar för kylskåp dörrar.

När man jämför neopren och packningar av polyeten, är det viktigt att notera att båda kommer att hålla för mycket värme. Men tillsammans med temperatur faktorer måste någon ordentlig utvärdering av neopren och packningar av polyeten adress också sådana faktorer som arbetstryck och skärmning. Det bakomliggande syftet med packningar är att förhindra att vätska eller läckage av gas mellan att ytor som möts.

På grund av överlägsen resistens mot värme, är användningen av neopren packningar i situationer där temperaturen kommer att vara hög under längre perioder önskvärt. Polyeten packningar däremot fungera mycket bra i situationer där de temperaturer kommer att vara genomgående lägre. Detta innebär att användningen av polyeten i samma kategori som polypropen packningar, som kräver mycket värme för att producera materialet och kommer att fungera mycket bra i låga till måttliga temperaturer.

Neopren och packningar polyeten har var sin egen plats i rangordningen av arbetstiden komponenter. Ett neopren packning kommer att fungera bra i stora motorer, som för bilar, lastbilar, båtar och flygplan. Alla dessa situationer skulle kräva en packning som skulle kunna stå upp för höga temperaturer samt ett stort tryck. En slags packning fungerar bra för tätning dörrar, som kylskåp och spisar som en försegling foder runt dörrar och fönster, och som ett sigill på ett lock eller burk.

En avgörande skillnad mellan neopren och packningar polyeten är att neopren är tänkt att ge en mer eller mindre permanent tätning, medan polyeten ger ett sigill som kan brytas och sedan återställas. Både neopren och packningar av polyeten spelar en viktig roll i hemmet, på arbetsplatsen, och vid tillverkning av många av de produkter vi använder varje dag. Bör dock neopren och packningar av polyeten inte ses som utbytbara i alla situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.