Vad är silikon?

en produkt som har arbetat sig fram till våra liv på många olika sätt, är silikon ett ämne som består av både organiska och oorganiska polymerer, och skapas genom tillämpning av en särskild kemisk formel. Ofta felaktigt kallad kisel, "silikon är mer korrekt identifierats som polysiloxaner. Ordet silikon i sig är ett derivat av keton, baserat på det felaktiga antagandet att dimethylsilicon och dimethylketone ha liknande kemiska strukturer, eftersom formlerna delade ett antal egenskaper.

I huvudsak är silikon produceras av en kombination av ett oorganiskt kisel och syre sadeln med ekologisk sidan grupper som fäster vid kiselatomer. Antalet länkar eller bilagor mellan den organiska och oorganiska komponenter är vad som bestämmer den slutliga konsekvensen i silikon produkten. Olika former av silikon brukar kategoriseras i två olika grupper, så kallade silikon oljor och silikon harts. Med familjen av silikon material får slutprodukter ta på så olika konsistenser som hård plast, gummi, gel, och vätskor. Det finns många exempel på silikon produkter som de flesta av oss har i våra hem.

Ett exempel på silikon användning är som ett tätningsmedel som används i byggnadskonstruktion och underhåll. De tätningsmedel används för att ta hand om förband som inte är helt flush samt sprickor i äldre byggnader där lösa har inträffat. Silikon tätningsmedel tillverkas i både professionella och privata formler, med silikon tätningsmaterial förening är ett gemensamt verktyg som hålls på hand av hem ägare som föredrar att ta hand om hans eller hennes plats personligen.

Annat hushålls användning av en silikon produkt skulle vara så fett som används i VVS. Silikonfett fungerar som ett smörjmedel som ofta tillämpas på O-ringar som används i kök och blandare badrum, samt med ventiler VVS i korsningar där VVS går in i huset från den huvudsakliga försörjningssystem. Den silikonfett förebygger ringarna från uttorkning och sprickbildning, vilket skulle resultera i kostsamma läckor i utrustningen.

Silikon gör också ett framträdande när det gäller matlagning. Som en komponent som ofta finns i pergament papper, hindrar silikon mat som är bakade eller stekt på papperet fastnar, som med cookies, skivor bacon eller kycklingbröst. Dessutom har ett antal av de non-stick sprutar idag används silikon som en av ingredienserna som gör det möjligt kock att inte använda olja eller förkorta för att förhindra fastnar. Silikongummi visar också upp i köket i form av spatlar, servering och omrörning skedar, och även plast knivar ost.

Silikon har också ett antal användningsområden utanför hemmet, till exempel i bröstimplantat, menstruation muggar, kapslingar för elektrisk utrustning samt brand stoppar används i processen för brandsäkerhet. Med tiden, antalet sätt denna värdefulla förening kan användas kommer säkert att fortsätta att expandera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.