Vad är ögleskruvar?

En ögla är en gängad skruv med ett slutet kretslopp eller "öga" som kan användas för att fästa kablar, kedjor, krokar, eller kablar. Dessa material kan köras via ögla, eller fästs med hjälp av en stark klipp. Ögleskruvar används ofta för att stödja tunga vikter för att lyfta eller att hänga föremål, och de finns i en mängd olika storlekar för att tillmötesgå olika behov. Beroende på hur ögleskruvar tillverkas, kan de bär ibland en mycket tung vikt om de används på rätt sätt. Alla järnaffärer göra ögleskruvar i varierande storlekar, och har möjlighet att beställa mer för kunder med specifika behov. I vissa fall kommer ögleskruvar vara skräddarsydd för en viss tillämpning.

Den starkaste ögleskruvar är förfalskade ögleskruvar, som är ett stycke ögleskruvar beräknat för en mycket tung belastning. Vanligtvis kommer den ögla med en mutter, så att bulten kan vara fast monterade på en yta som trä eller metall. Smidda ögleskruvar är ett utmärkt val för människor som har för avsikt att lyfta tunga vikter, även om de bör vara så vertikalt som möjligt, eftersom den ögla kan böja under extrem press. Smidda ögleskruvar är vanligt förekommande i hela bygg-och tillverkningsindustrin, och kan också användas i hemmet för att hålla upp tunga vikter som fullt lastat hängmattor.

Skruv ögon är i huvudsak skruvar med en ögla bilaga. De tenderar att vara mycket mer lätt, och mindre möjligheter att hänga tunga laster. Ett typiskt exempel på en skruv öga är stängt krokar av bilden upphovsmän. Utsätta skruven ögon för tung vikt bör undvikas på grund av sin mindre stabil konstruktion. Men de är billigare än smidda ögleskruvar, och i en situation där det är osannolikt tungt kan lastas, är de mycket användbara.

Shoulder ögleskruvar har en fläns eller axel monterad på ögla att förhindra att den sjunker ner i ytan den är ansluten till. En axel ögla kan också göras genom att installera en mutter mellan ögla och det material den är bultad till. Normalt är axeln monteras jäms med avbetalning ytan. En annan typ av ögla, hylsan ögla, har en liten öppning till tråd material genom, och syftar till att minska slitaget.

Vissa ögleskruvar är konstruerade för att rotera med last de bär. Svängbar ögleskruvar har en 180 graders rörelseområde, medan svängbara ögleskruvar kan förvandla en 360 grader. En roterande ögla kan bidra till att minska slitaget på repet som träs genom den, samtidigt som man förhindrar trassla in sig genom att kunna röra sig fritt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.