Vad är kanal?

Uppvärmning, ventilation och luftkonditionering en byggnad är i en varmluft system åstadkommas med kanalsystem. Trummorna är en serie av sektioneras ledningar eller rör, som förmedlar antingen värms eller kyls luften från ugn eller luftkonditioneringen, i hela byggnaden. Dessa trummor tillsammans med de faktiska ugnen och luftkonditionering enhet, som vanligtvis är tänkt som byggnadens uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC). Hårda rör, används för att överföra vatten eller gas, anses inte kanalsystem.

rör eller slangar som vanligen används för kanalsystemet får tillverkas av tenn eller plåt, glasfiber, eller böjlig plast. En typ av flexibel kanal får tillverkas av vinyl-inkapslad isolering, genom vilken en lindad tråd skall införas. Denna flexibla kanalsystemet är populär eftersom det är lätt att installera, och dess isolerande egenskaper.

grund av sin betydelse i den totala nyttan, samt livability av en viss struktur, ledningar är ofta bland de första punkterna att beakta vid utformningen av en ny byggnad eller vid köp av en befintlig struktur. Uppmärksamhet på VVS-system, vilket garanterar en konstant och effektiv verksamhet, är avgörande för korrekt underhåll av byggnaden. Ett vanligt problem med luftkanaler är att eventuella föroreningar i luft flöde kommer att koncentreras genom kanalsystemet, och utbetalas i hela byggnaden. Frekvent kanal rengöring är viktigt att minska denna händelse.

Ett exempel på en elementär kanal skulle vara en enkel öppen spis skorsten. Den murad skorsten omger en tub av härdat keramiska plattor, och anses en kanal. Denna kanal förmedlar rök-och alldeles för mycket värdefull värme-från spis eller braskamin, att betalas ut utanför byggnaden.

kanalsystemet består vanligen av ett plenum, själva slangen, eller ledningar, och ett register, eller utsläpp verktyg. Plenum är posten slutet av kanalisation, som vanligtvis finns vid källan till luft fördelning, ugn eller luftkonditioneringen. Trummorna, de slangar som förmedlar den tempererade luften är vanligtvis dold mellan väggarna, och kör in i alla rum i strukturen. De register, som finns i golvet, väggar eller tak i ett rum, är ansvarsfrihet ändar kanalsystem, där luften blåses in i rummet. En elcentralen kan placeras ungefär halvvägs längs kanalsystemet för att hjälpa till omdirigera luftflödet.

Dessutom finns ett kanalsystem som är konfigurerad att återvända luften förflyttas med hjälp av uppvärmd /kyld luft i ugnen, eller värmepump. Denna luft-retur kanalisation som normalt inte lika omfattande som leveranssystem. Fördrivna luft kan samlas in och returneras till VVS-enheten från en mer central plats bland ett antal uppvärmda eller kylda rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.