Vad är en växellåda?

en växellåda är en mekanisk metod att överföra ström från en enhet till en annan och används för att öka vridmomentet och samtidigt minska hastigheten. Vridmoment är den kraft som produceras genom böjer eller vrider på ett fast material. Denna term används synonymt med sändning.

beläget vid korsningen punkt med en effekt av skaftet är växellådan ofta används för att skapa en rät vinkel förändring i riktning, vilket kan ses i en roterande gräsklippare eller en helikopter. Varje enhet är tillverkad med ett specifikt syfte i åtanke och det utväxlingsförhållande som används är utformade för att ge den nivå av kraft som behövs. Detta förhållande är fast och kan inte ändras när lådan är konstruerad. Den enda möjliga ändringar i efterhand är en justering som gör att axeln hastigheten att öka, tillsammans med en motsvarande minskning av vridmoment.

I en situation där flera redskap hastigheter behövs en växellåda med flera växlar kan användas för att öka vridmomentet och samtidigt bromsa produktionen hastighet. Detta mönster är vanligt förekommande i bil sändningar. Samma princip kan användas för att skapa en överväxel redskap som ökar utskriftshastigheten samtidigt minska vridmoment.

Ett vindkraftverk är ett exempel på en mycket stor växellåda. Turbinen rör sig i långsam rotation med ett stort vridmoment. Växellådan översätter denna befogenhet till snabbare, men lägre vridmoment rotationshastighet elproducent. På grund av storlek och hur mycket makt de kan generera, vindkraftverk har flera växlar och steg. Denna funktion är skyldig att se till att el generatorn kan ge ett konsekvent resultat även när turbinen varvtal varierar.

I en bil, det finns tre typer av avsändande: automatisk, manuell eller steglös. En manuell växellåda fordon ger det bästa exemplet på en enkel växellåda. I både automatiskt och kontinuerligt variabel transmission, växellådorna är slutna system, som kräver mycket lite mänsklig interaktion.

Manuell växellåda finns i två olika system: glidande mesh och konstant mesh. Det skjutbara maska systemet använder rakt snitt sporre redskap. Kugghjulen snurra fritt och kräver förare manipulation för att synkronisera övergången från en hastighet till en annan. Föraren är ansvarig för samordningen av motorvarv till hastighet som krävs. Om övergången mellan växlarna inte gått riktigt som de krockar, vilket skapar ett högt skrapande ljud som kuggar kolliderar.

Den ständiga maska systemet har diagonalt skuren spiralskurna eller dubbel spiralskurna redskap uppsättningar som är permanent maskor tillsammans. Friktion koner eller synkroniseras ringar har lagts till de redskap för att skapa en mjukare övergång vid byte av växlar. Denna typ av växellåda är vanligtvis finns i racerbilar och jordbruksutrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.