Vad är en traktorgrävare?

En grävskopa, även känd som en lastmaskin, är en mångsidig bit av tunga maskiner som används främst för att gräva diken och diken på byggarbetsplatser. En typisk traktorgrävare består av en dieseldriven traktor, en frontlastare kvarstad och ett scooper skopa styrs av hydraulik. Grävskopan fått sitt namn från placeringen av scooper hinken montering på baksidan av traktorn.

Många byggföretag anser grävskopan som en stor del av entreprenadmaskiner. Det är ofta den enda del av tung utrustning som tillförts små till medelstora landskapsskötsel projekt, eftersom en grävare kan göra samma saker som en bulldozer, front lastare och grävmaskin. Eftersom utrustningen är monterad på en dieseldriven traktorns chassi, kan en grävskopa köras direkt till olika jobb områden. Andra specialiserade maskiner behöver ofta för att dras in på webbplatsen och kräver externa strömkällor.

En traktorgrävare operatör måste kunna lära sig att styra både en front lastare och en grävare scooper. Front lastaren är inte så komplicerade som de Grävskoputrustning, men operatören måste använda en joystick samtidigt körningen. Front lastaren antingen kommer att ta bort grov smuts och material från sajten eller sätt tillbaka den i hålet, en process som kallas återfyllningen. Den frontmonterade hink kan också stöt ner lös jord och skapar en nivå betyg.

Grävskoputrustning är där operatörens skicklighet och erfarenhet spelar in. Verkan av en grävskopa liknar en människa att nå ut och dra tillbaka en handfull sand på stranden, men människor utföra denna uppgift genom instinkt och muskelminne. En traktorgrävare använder tre separata leder till dubbla rörelsen. En gemensam utvidgar hela armen ut till det område som ska grävas, precis som en människa axeln. Nästa gemensamma fungerar som en armbåge, curling och flexar att dra skopan tillbaka. Den slutliga gemensamma fungerar som en handled, dra och skjuta skopan genom jorden. Alla dessa leder drivs av hydrauliska kolvar, som kontrolleras av spakarna i traktorn facket.

När en grävskopa aktör är beredd att gräva ett hål, kommer han först se till att han har tillräckligt med avslut att svinga skopan en sida för dumpning. Två stabilisator fötter kommer då att sänkas för att ge extra grepp och inflytande. En sträcker spaken hela armen och skopan ut till kanten av den planerade hålet. En annan spak böjer "armbåge" tills hinken har tagit kontakt med marken. En annan spak krafter skopan i marken med en aktiv övergripande rörelse. När skopan är full, hela arm upp och svängde åt sidan för dumpning. Denna process upprepas tills hålet eller diket är djupt nog för nästa steg av projektet.

hydrauliskt system för en grävskopa kan leverera tiotusentals pounds av tryck, som gör det möjligt att utföra arbete många män med spadar. En skicklig grävare operatör kan skapa ett dike eller anläggning hål i 15 minuter eller mindre. De som söker ett snabbare sätt att utföra större landskapsarkitektur eller reparationer på underjordiska rörledningar hemma kanske vill överväga att hyra en grävskopa efter att ha fått några grundläggande instruktioner. Den som söker arbete inom bygg-eller landskapsplanering fält skulle också nytta av att lära hur de skall använda en grävare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.