Vad är en remskiva?

Så du har fått en tung belastning, och du vill flytta det. Du kan försöka en enkel maskin som är grunden för mycket moderna maskiner-en remskiva. Det finns sex enkla maskiner: ett lutande plan, en hävstång, en skruv, en kil, ett hjul och axel och en remskiva. I grund och botten en remskiva ändrar riktning på en pålagda kraften. Så till exempel kan du dra kabeln på trumman, och det kommer att dra en vikt.

En trissa som kommer från det grekiska ordet Polo , vilket betyder axel , är ett hjul med ett spår. Ett rep, bälte eller kabeln löper inne i spåret. Denna mekanism kan användas separat eller i samband med andra remskivor i en trissa system. Ju större antalet remskivor i systemet, desto mindre kraft det tar att lyfta ett objekt.

Ett block och hantera systemet, som är en grundläggande trissa system kan illustrera hur remskivor ger denna typ av lyft fördel. Betänk detta: du har en 10-pund vikt med ett rep fäst vid den. Att lyfta upp den, måste du utöva 10 pounds av kraft rakt upp. Om du har det bifogats en trissa måste du ändå att utöva 10 pounds av kraft, men den riktning du kommer att utöva är nere, i stället för upp, vilket gör användningen av din kroppsvikt mer effektivt. Om du har det förankrad i två block, måste du utöva endast 5 pounds i kraft. Fyra remskivor, 2,5 pounds av våld och så vidare.

Det finns tre grundtyper av remskiva system: (1) fast med en fast axel, (2) lös, med en fri axel, och ( 3) sammansatta, med en kombination av fasta och rörliga axlar. Rörliga och sammansatta axlar genom att multiplicera den kraft, är mer effektiva än fasta block system.

En annan typ av remskiva är bältet och remskiva system. Du har förmodligen sett en av dessa under huven på din bil. Bälte och remskiva är slutna system där flera remskivor är förbundna med ett bälte. De möjliggör för överföring och förstärkning av energi från en remskiva till en annan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.