Vad är en magnetventil?

En solenoid är en anordning som omvandlar energi till linjär rörelse. Denna energi kan komma från ett elektromagnetiskt fält, en pneumatisk (luftdriven) kammare eller en hydraulisk (vätskefyllda) cylinder. Magnetventiler är vanligt förekommande i ringledning församlingar, startmotor system, industriell hammare luft och många andra anordningar som är beroende av ett plötsligt brast av makt för att flytta en del.

För att förstå den underliggande principen för en magnetventiler, låt oss granska en typisk flipperspel. I början av lek, en stålkula vilar på en gummi-tippas kolven. Kolven hålls på plats av en tryckfjäder, vilket innebär att den har ingen energi att röra bollen i vila. Spelarens hand ger extra energi som kolven församling dras tillbaka. När släpper tryckfjädern styrkor nästan hela kolven pin s kinetisk energi på ett litet område av stålkula. Bollen är kastade i spelregler och flipperspel börjar. Denna handbok kolven är en rudimentär exempel på en solenoid.

Svårigheten med manuell pinball kolvarna på andra maskiner är att någon hela tiden måste dra våren tillbaka och släpp energi för hand. En förbättrad magnetventil skulle ge sina egna medel för att föra tillbaka på pinnen och släppa den under kontroll. Det är principen bakom en enkel elektrisk solenoid. En metallisk cylinder fungerar som "kolven". En tryckfjäder har denna metall stift delvis av en elektromagnetisk bostäder. När ström från ett batteri eller elektriska strömmar generator runt elektromagnet, är den metall stift eller cylinder magnetiskt dras inne i bostäder, ungefär som spelarens hand drar tillbaka kolven i vårt flipper exempel. När den elektriska strömmen stannar, pinnen lossas och tryckfjädern skickar det vidare med betydande kraft. Stiftet kan träffa insidan av en klocka eller kraftfullt mata ut en del från en formsprutning maskin. Många elektroniska maskiner innehåller många solenoider-den flipperspel är starkt beroende av solenoider utlösas av bollens kontakt med elektriska kretsar.

Andra typer av solenoider bero på tryckluft för sin makt. En enda kolven får placeras i en lufttät cylinder ansluten till en källa av högt tryckluft. En stark intern fjäder får hålla kolven till dess att trycket har nått en förutbestämd nivå och därefter kolven släpps. Den tryckluft tillåts komma undan med kolven driver framåt. Eftersom den energi som frigörs en solenoid kan koncentreras, pneumatiska magnetventiler är populära för tunga verktyg och tillämpningar maskinbearbetning vilket kräver stora makt. En Jackhammer är ett bra exempel på en pneumatisk solenoid i aktion. Den centrala kolven drivs av luft i betong, då rekylen från hammaren tillbaka kolven till sin ursprungliga position.

Ett ännu mer kraftfull magnet använder hydraulik som dess kraftkälla. Kolven eller stift sitter i en cylinder fylld med en hydraulisk vätska. Eftersom denna hydraulvätska fyller cylindern allt skjuts framåt, inklusive kolv eller stift. När kolven färdas mot en bit av metall eller annat mål, blir vätskan ackumulering mycket motståndskraftiga mot komprimering. Kolven eller stift kommer att koncentrera alla cylinderns energi på vad den stöter på, även de tyngsta titan. När magnetventilen har släppt all sin energi, avlopp hydraulvätska ut ur kammaren och kolv dras tillbaka till sin ursprungliga position. Den här åtgärden kan ske inom loppet av några sekunder. Hydrauliska magnetventiler är så kraftfulla att de i allmänhet endast används för de tyngsta projekten. Wave pooler använda hydrauliska magnetventiler för att frigöra jättelika proppar i botten av deras spillvattentank. Flygplan tillverkare använder hydrauliska magnetventiler att böja titan och andra tungmetaller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.