Vad är en luftkanal?

kanalsystemet är en fyrkantig eller rund ihåliga rör eller rör vanligen tillverkade av plåt. Syftet med en luftkanal är att genomföra kyld eller uppvärmd luft i rum. Trummorna vanligen en del av ett hem eller byggnads luftkonditionerings-och ventilationssystem.

De huvudsakliga uppvärmning och kylning källa av byggnaden är ansluten till luftkanaler. Denna kyla eller värme källan producerar värmeenergi. Den energi som trycks upp genom luftkanaler och utförs på andra håll i byggnaden som en följd av påtryckningar.

När luften sker genom luften ledningar, är ventiler strategiskt placerade i lokaler som kräver värme eller kyla. Den varm eller kall luft transporteras genom blåser luftkanalen av dessa ventiler, som ger en temperatur anpassning till rummet. I många fall kan ventiler öppnas eller stängas på kommer att avgöra om luft kommer att lämna luftkanalen eller fortsätta genom trummorna.

Luftkanaler kan benägna att flera problem. Eftersom trummorna är belägna utanför platsen i väggar eller längs taket, underhåll kan vara svårt. Många glömmer ofta att göra rätt underhåll och som orsakar potentiella långsiktiga problem.

En läckande luftkanal, där förbindelserna mellan kanalerna själva eller mellan trummorna och värmaren är inte säker, kan resultera i ett enormt slöseri med energi. Rör kan också ha läckor som en följd av naturligt slitage. Dålig installation och design kan också orsaka läckande ledningar.

De flesta byggare och tekniker VVS råd regelbunden rengöring av ventilationskanaler. Den uppbyggnad av mögel, damm och bakterier i ventilationskanaler kan orsaka allergier och andra luftvägsproblem. Korrekt kanalsystemet underhåll kräver kontroll för att säkerställa trummorna är rent och inte igensatt, och ta bort ackumulerat damm från ventiler och grillar där luftkanaler släppa luft.

Det är en relativt enkel process för att rengöra en luftkanal. Det första steget i reningsprocessen är att ta bort ventilen täcker med en skruvmejsel. Om den finns, ta bort luftfilter också.

Tvätta och rengör insidan av kanalen inklusive dess väggar och tak. Därefter vakuum ventilerna och luftkanaler så långt in i dem som möjligt. Första tejpa vakuum s slangen till maskinen innan du gör någon rengöring i luftkanaler.

Om dammig eller smutsig, kan luftfilter också behöva bytas ut. Använd en dammsugare för att rengöra ventilen täcker och att ta bort uppbyggnad av dammpartiklar som fångats i dem. Byt luftfilter varje månad för att bibehålla spridningen av ren luft.

Villaägare kan även hyra en professionell kanal-städning team som kommer att rensa luften ledningar och ventiler, och eliminera synliga skadedjur, mögel och damm. Professionella kanalsystemet rengöringsmedel kommer även inspektera och rengöra hela nedkylning och uppvärmning, inklusive fansen, register, spolar, trummor, och spolar. Denna process kan hålla värme-och kylsystem i gott skick.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.