Vad är en inspektionslucka?

ett manhål eller underhåll hål, är ett rör som förbinder underjordiska verktyg till ytan. Röret är stora nog att rymma kroppen av en nytta arbetstagare, och är täckt med en topp som är jäms med marken, och kallade en Brunnslock. Brunnar finns anslutas till vatten-och avloppssystem, tillsammans med el-och fiberoptiska kablar. I samtliga fall är brunnar ligger på låg-korsningar, och ibland med jämna mellanrum på verktyget linjen, för att arbetstagarna enkel tillgång till potentiella problem.

I vissa fall leder ett manhål i en underjordisk nytta valv, ett utvidgat rum där koppling finns. En underjordisk valv kan nås på ett rutinmässigt, för att ansluta nya kunder, utföra säkerhetskontroller, och se till att andra viktiga underhållet utförs. Vanligtvis kommer den underjordiska valv vara relativt små, som kan ta emot en nytta arbetstagare i taget.

I mycket stora underjordiska system, inspektionsbrunnar ansluta till en serie av underjordiska rör, av vilka vissa är stora nog att gå och röra sig i. Arbetstagare kan kontrollera rören för hinder, se till att rören är i gott skick, och identifiera potentiella problemområden som måste hanteras. Navigera i denna miljö krävs skyddskläder och en bra känsla av riktning, som vissa avlopp har ledningar som byggdes för århundraden sedan, och de kan vara både smutsiga och förvirrande att röra sig i.

Brunnslock är synliga delen av manhål, som de flesta människor interagerar med. En Brunnslock är vanligtvis runt, för att hindra den från att falla i manluckan och också att göra det lättare att sätta tillbaka när arbetet är avslutat, eftersom inga hörn måste motsvaras. Dessutom rundade kanter är mindre benägna att fånga däcken på bilar och cyklar. Vanligtvis när en Brunnslock tas bort för att komma åt verktygen under en skyddande barriär är aktuellt att hindra folk från att falla i, och så att ingenting är oavsiktligt släpps på verktyget arbetstagaren under jord.

Många städer har manluckor gjorts av en mängd olika allmännyttiga företag, vilket kan ge en intressant bild tidigare kända aktiva företag i staden, tillsammans med utvecklingen inom industriell design. Locket är vanligtvis att verka något prydnadsväxter, och ingår också namnet på den nytta som installerar det. Covers kan målas eller har utsirade mönster kastas i dem, och de har oftast små hål för en nytta arbetstagare att infoga ett val, en anordning som är konstruerad för att lyfta manluckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.