Vad är en hård hatt?

En hjälm är en bit på redskap som är utformade för att skydda skallen och mjuk vävnad i ansiktet. Hårda hattar krävs på de flesta byggarbetsplatser, där arbetstagare löper risk att skadas av nedfallande föremål, elektriska stötar, fall, stänk tillbaka, och en mängd andra riskfaktorer. Trots att hjälm infördes först i början av nittonhundratalet blev det snabbt behövs redskap på arbetsplatsen, och hårda hattar har sparat otaliga människors liv sedan det första "hårdkokt Hat infördes var 1919.

Den ursprungliga hårdkokta Hat var en idé av ED Bullard, en pionjär inom säkerhet på arbetsplatsen som var bekymrad över det stora antalet katastrofer som gruvarbetare i Kalifornien upplevt. Han ville att förfina mjukt läder hattar bärs av gruvarbetare, och utvecklade en hatt tillverkad av styv ångade duken spänd över ett fjädringssystem som lyfte hatten från huvudet. Hatten var känd som den hårdkokta Hat grund av tillverkningsprocessen, och var täckt av svart färg innan de transporteras till salu.

Begreppet skyddande huvud slits snabbt fångas på, och den första officiella hjälm område i USA var på platsen för Golden Gate-bron, som öppnades 1937 till stor uppskattning, delvis på grund av den låga antalet skador och dödsfall under byggandet av bron. Arbetstagare på Hoover Dam bar också hårt hattar och 1938 ED Bullard Company producerade den första metall hjälm följer med en glasfiber-version på 1940-talet. Dessa material var starkare, mer hållbara och mer skyddande, och arbetsskador minskade kraftigt som följd.

Under 1950 och 1960, termoplaster blev billigare än metall eller glasfiber, och den lätta, robust plast hjälm föddes. Den Bullard Företaget var först med att använda formsprutning för att skapa hårda hattar, och fortsatte att göra nyskapande suspension system till stöd för hjälm på huvudet samtidigt att det inte skulle halka eller misslyckas vid en arbetsplats olycka. Under 1980-talet, som svar på önskemål från flera stora kunder, utvecklade Bullard bolaget också specialiserat hårt hattar för räddningspersonalen, klättrare och andra i behov av lätta, robusta skyddande huvudbonader.

En grundläggande hjälm har en lätt, styv skal bifogas ett internt fjädringssystem som håller hjälm tätt på huvudet. Vissa konstruktioner även integrera visir för att skugga ögonen, svetsning masker, med clips för lampor, och isolering skyddar mot elektriska stötar. Många integrera också utrymme för hörselskydd, en annan ofta krav på arbetsplatsen. När bärs på rätt sätt, en hjälm skyddar skallen och mjuka ansiktsservetter, och de krävs på de flesta arbetsplatser för alla människor, även de som bara besöker, för att minska risken för byggrelaterade skador.

Hårda hattar komma klassiskt i vitt eller gult, men sällan är fortfarande en färg för långa. Många byggnadsarbetare dekorera deras hårda hattar med klistermärken hedrar jobbsajter och medlemskap union, dels för att hjälpa urskilja vilken hjälm tillhör vem. Den hjälm har blivit en del av den kända bilden av den amerikanska byggnadsarbetare, tack vare sin utbredda närvaro på arbetsplatsen, och begreppet "hjälm" används ibland i slanguttryck för att hänvisa till byggnadsarbetare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.