Vad är en hacka?

hackor är enkla handverktyg som består av ett handtag och ett blad. Bladet är vanligtvis dubbla huvuden, med avsmalnande utskjutande i vardera änden av bladet. I vissa fall kommer hacka funktionen spetsiga änden och en platta änden på motsatta sidor av bladet, vilket gör verktyget till hjälp i en mängd olika arbetsuppgifter.

I de flesta fall i handtaget på hackan är gjord av någon typ av hårt trä. Skaftet kommer att var som helst från fyra till sex meter lång och kommer att likna handtaget användas med någon typ av yxa. På senare tid har användningen av metall handtag blivit vanligare. Det finns också ett fåtal modeller av yxa som utnyttjar tunga glasfiber blandningar, även om dessa normalt rekommenderas för mindre arbetsintensiva uppgifter.

Bladet yxa består av någon typ av metall, ofta stål eller något annat hårt metall. Den vanligaste utformningen innehåller en tvådelad kropp till verktyget med ett av stiften eller spikar som kommer till en skarp punkt. Spetsen är vanligtvis konstruerad med en lätt båge. Motsatsen stift kan vara en kopia av den andra, eller kan konfigureras med ett slut som är platt. I andra konstruktioner, får ett av stiften likna en gemensam mejsel.

En vanlig yxa kan användas för ett antal vanliga uppgifter. Den preparerade utgången är idealisk för att bryta upp ytor, som t. ex. betong eller hårt underlag. När utrustad med en platta änden på bladet, kan hacka även användas för att glida under ett objekt och dra det bort från det omgivande området. När mejslade stift ingår i utformningen av handverktyg blir hackan ett idealiskt val för skär genom rötterna som en del av ett återkallande av en stubbe.

Det finns bevis för att hacka är en av de äldsta verktyg kända för mänskligheten. Dess användning är i allmänhet spåras tillbaka till förhistorisk civilisationer, och har under århundraden använts för allt från odling till krig. Enbart enkla designen tillsammans med enkel användning av verktyget gör hackan ett perfekt komplement för bara om någon samling verktyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.