Vad är en Throttle?

En bilens gasspjället är huvudsakligen det styr hur snabbt motorn går, och därmed hur fort bilen går. Gasreglaget är vanligtvis ett spjäll montering på insugningsröret, och är ansluten till gaspedalen, eller gaspedal, via gasreglaget kopplingen. Denna koppling kan du kontrollera motorns gaspådrag av hur långt du rör gaspedalen-den längre ner du trycker på gasen, desto mer gasspjället öppnas.

Många människor håller missuppfattningen att syftet med gasreglaget är att kontrollera den mängd bränsle som går in i motorn. I själva verket är det precis tvärtom: gasreglaget styr hur mycket luft som går in i motorn.

En förbränningsmotor körs på kraft exploderande bränsle och luft. Men för att generera en korrekt explosion i förbränningsrummen, det måste finnas en mycket specifik blandning av förångad bränsle och syre. Därför i en förbränningsmotor, det finns flera system för att reglera luft /bränsleblandningen.

I en förgasarmotor bil, använder förgasaren mycket enkla principer för vakuum som inte håller rätt luft /bränsleblandningen . I en insprutad bil, å andra sidan, skall luftflödet mätaren, syre-sensor och den dator som kör elektronisk insprutning alla arbeta tillsammans för att säkerställa att motorn får rätt mängd av både luft och bränsle. Det finns två olika typer av elektronisk bränsleinsprutning: spjällhuset injektion, som fungerar mer som en datoriserad version av en förgasare och multiport injektion, som har ett separat bränsle injektor för varje cylinder.

Oavsett om bilen är förgasarmotor eller sprutas bränslet, när gasen öppnas rusar in mer luft i motorn. Samtidigt, intaget och bränslesystem kompensera genom att lägga mer bränsle till blandningen. Med andra ord gasen direkt styr hur mycket luft som kommer in i förbränningsrummen, vilket indirekt påverkar den mängd bränsle som kommer in i kamrarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.