Vad är en Tabloid?

tidningsbranschen med "tabloiden" avses såväl en viss typ av tidning, och att en särskild pappersstorlek. De flesta lekmän tänker på en viss typ av offentliggörandet när de hör ordet "tabloid", utan att inse att uttrycket ursprungligen användes med hänvisning till pappersstorlek och att de två begreppen är faktiskt ett mycket nära samband.

När det gäller pappersstorlek, är en tabloid om storleken på en stor tidning, med ett djup på omkring 14 inches (36 cm) och en bredd på omkring 10 inches (25 cm). Tabloiden är i huvudsak halv storlek större broadsheet-format, vilket gör det mycket mer kompakt och lätt att hantera. Den exakta pappersstorlek kan en aning, beroende på nationen och tidningen inblandade.

Begreppet har sitt ursprung i marknadsföringen för läkemedel på 1800-talet. När medicinen först började säljas i kapslar i stället för besvärliga flaskor med löst pulver och vätskor, var de kapslar som kallas "tabloiderna. " Tabloiden eller tablett skulle vara lättare att ta, eftersom det var kompakt i storlek, och det blev oerhört populära.

Tidningar plockade upp termen när de började halvera broadsheet storlek. Nyheter tabloiderna presenterades ursprungligen mycket komprimerat och kompakta nyheter, i motsats till de mer detaljerade och långa nyheter i resensioner. Med tiden kom tabloiderna att förknippas med massor av bilder, skrämmande bilder, och enkla berättelser, en förening som varar än i dag.

tabloid storlek har några distinkta fördelar ur synvinkel förläggare. Det är billigare att producera, vilket kräver mindre papper och undanröja behovet av en stor press som kan hantera resensioner. Kunder som tabloiden storlek eftersom det är lättare att hantera, brottas med ett stort broadsheet kan vara en verklig smärta. Traditionen att presentera kondenserad nyheter i en tabloid är också tilltalande för en del läsare, som vissa vill bara grunderna, utan ingående diskussioner.

Människor använder ofta termen "tabloiden" för att hänvisa till en billig, sensationsinriktade papper, ofta i form av en papper som delas ut gratis. Många vecka och alternativa papper använder tabloid oavsett om deras journalistiska kvalitet eftersom det är billigare och lättare att producera. Alternativa papper är ofta gratis, med stöd helt kan reklamintäkter. Tendensen att knyta tabloiderna med sensationsinriktade journalistik och bredsidor med ansedda journalistik är inte alltid korrekt, eftersom vissa bredsida-format papper är lika skrämmande som den mest rockig tidningar, och många tabloid-storlek papper är helt respektabel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.