Vad är en Skivbox?

En skiva är ett hjul med ett spår i mitten och upphöjda kanter. Det är också känt som en skiva trissa och ingår i ett system som används för att höja eller sänka tunga laster. Vissa typer inkluderar rep skivor, rullar tråd, tråd kärvar rep, rullar bälte och en kabel skivor.

Rope kärvar var den första typen uppfanns och arbete genom att dra i repet att lyfta lasten. En tågända styrs på spåret och mellan höga kanter skiva. Linan kan antingen vara kopplade på ett slut på de objekt som behöver lyftas eller kan styras genom en annan skiva för att skapa en förening remskiva.

Compound remskivor används ofta eftersom objektet måste arbeta över en längre sträcka eller är för tung att lyfta med bara en skiva. Några vanliga användningsområden för rep kärvar är på båtar eller fartyg för att lyfta gods eller fällor och kallas block eller blockera och tackla. Rep remskivor har också traditionellt använts för att dra vatten hinkar från brunnar.

Wire skiva trissa system är uppbyggda av flera vajrar. Många tunna längder tråd är lindad runt en större tråd för att lägga till styrka. De är även känd som kärvar vajer och typiskt är bandad med cirka sex andra lindad tråd längder för att skapa en stor, stark vajer.

Denna typ av remskiva system används ofta i industriella maskiner, t. ex. kranar. Det används i kranar på grund av den betydande kraft tillämpas på repet. Vissa kranar för att lyfta föremål som väger flera ton, så att se till att trissan klarar vikten, lindad tråd kärvar används.

Belt kärvar är en del av ett bälte och remskiva system. De är gjorda av två eller flera kärvar arbeta tillsammans och använda ett bälte i stället för linor eller kablar. Det kärvar är oftast olika diametrar för att flytta remmen snabbare med mindre ansträngning. Bälte kärvar och konstruerade som en kedja köra men är släta istället för kuggar.

Kabel kärvar liknar bälte kärvar men används vanligtvis för mycket tyngre föremål. Kabel kärvar också brukar ha ekrar i mitten i stället för jämna fåror. Det vanligaste användningsområdet för kabel-skivor är för linbanor. Det kärvar är fästa i vardera änden av kabeln bil rutt och kabeln är uppträdda genom mitten. Eftersom linbanan reser ner kabeln, utfodrar skiva kabeln och driver bilen framåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.