Vad är en SIP?

SIP står för isolerade strukturella panel . SIPS är konstruerade byggskivor som används av bostäder och kommersiella byggare. Den högpresterande egenskaper en SIP-system gör den till ett attraktivt sätt att bygga väggar, golv och tak. Styrkan och energieffektivitet i dessa paneler gör dem ett kostnadseffektivt alternativ till en trä-ramad, eller "stick-byggd" hem.

SIP är allmänt erkända akronym för ett sammansatt panel byggt med stark skum, vanligtvis polystyren eller polyuretan, isolering. Denna kärna är placerad mellan två yttre täcker av oriented strand board (OSB). Ibland är plywood används för yttre täcker.

Den gröna byggbranschen har fått tillverkarna att experimentera med andra material för de yttre lagren, eller "skinn" och kärnan i en SIP. Fibercement har blivit populär och skapar en cementious fiber panel. SIPS kan även göras med hjälp av naturliga fibrer, t. ex. halm, för kärnan lagret. Vete halm kan ge så mycket högpresterande isolering och styrka som andra konstruerad paneler.

När det gäller styrka, SIPS bättre än konventionella byggnader träram och hem. Panelerna kan hantera stora laster och klarar extrema vindar och väder. Deras lufttät egenskaper är bättre än trä-ramad tak och väggar. Den enkla konstruktionen av en SIP erbjuder densitet som håller luft. Panelerna "R-värden (isolering kvalitetsklassificering nummer) är höga jämfört med konventionellt inramade hem, vilket ger husägare lägre energiräkningar.

SIPS tillverkas vanligen i en fabrik sedan transporteras till byggaren. Baserat på att bygga specifikationer kan en tillverkare anpassa SIPS som ska användas under konstruktion. Pre-cut SIPS kan sänka kostnaderna för arbetskraft en arbetsplats. Byggnadsarbetare behöver inte mycket träning för att snabbt montera paneler.

Konventionellt utformade husen är i allmänhet billigare än hem med SIPS. I egen design aspekt av SIPS ökar produktionskostnaderna. Prefabricerade SIP system är tillgängliga och konkurrenskraftiga priser.

Nackdelen med att använda SIPS för hem konstruktion är en längre godkännande och kontroll, även om deras byggtid minskar. Vissa up-front egentligen behövs under planering. Planerna skall granskas noggrant och godkännas först. Initiala kostnaderna bör övervägas, särskilt för skräddarsydd SIPS.

Särskilda ledningar för el och tekniker vvs kan krävas. SIP-byggnader är mer lufttäta så ordentlig ventilation är viktigt. Om gasanordningar håller på att installeras, måste ventilationen säkerhet beaktas. För att dra full nytta av SIP isolering kvaliteter, väl tillslutna leder är ett måste för att avskräcka fukt.

SIPS är en energieffektivare byggnad system material. Villaägare kan uppleva en snabbare byggtid, mindre skador vid dåligt väder och ökad komfort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.