Vad är en Rasp?

En rasp är en typ av woodworking verktyg som används för att ta bort ved från ett projekt. Raspar används vanligtvis för att grovt forma ett projekt innan finjustera den med en fin fil och sandpapper. Många järnhandeln göra raspar i en mängd former och storlekar för olika uppgifter, och de kan också beställas från företag som är specialiserade på woodworking leveranser.

och botten är en rasp en typ av fil som har tänder, i stället för böter åsar. Tänderna gör rasp grövre än andra filer, som gör det möjligt att greppa och ta bort en stor bit av trä med varje slag. Normalt är huvuddelen av trä bort på den ursprungliga push stroke bort från användaren, medan dra streck för att få rasp tillbaka helt enkelt skims skogen. Med hjälp av en rasp inte kräver en hel del skicklighet, men det är viktigt att komma ihåg att raspar kan skapa djupa urgröpningar i trä, så de måste hanteras med en lätt hand.

En typisk rasp har fyra delar: spetsen, kroppen, Tang, och handtaget. Spetsen på en rasp är spetsiga, fackling ut för att möta det organ, som är den del av rasp med tänderna. Längst ner på kroppen, en platt sektion som kallas tånge möter handtaget. Vissa raspar har ett handtag på vardera änden för att göra bra kontroll över rasp lättare. Rostfritt stål är ett vanligt byggmaterial för raspar, eftersom det har en kant relativt bra och det kommer att stå emot korrosion.

Kroppen av en rasp kan komma i olika former. Vissa raspar, till exempel, är helt runda, medan andra bildas i demi-kretsar, och en del är platta. Dessa olika former kan användas för olika projekt, en halvrund rasp, till exempel, är bra för att mjuka sluttande kurvor i ett snickeri projekt. Det är också möjligt att hitta mer ovanliga rasp former, som trianglar, som är utformade för mycket specifika projekt.

raspar också har olika kärnor, från mycket grovt till mer böter. Många träarbetare hålla flera raspar att se till att de kommer att ha rätt verktyg för jobbet nära till hands. Vissa företag gör också rasp kit som innehåller ett urval av raspar, ibland köpa ett kit är mer kostnadseffektivt än att köpa enskilda raspar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.