Vad är en Pedalmanövrerade?

En pedalen är en typ av spak eller redskap som använder en individs förstärka åtgärder för att skapa mekanisk rörelse. Pedaler används i en mängd olika produkter som symaskiner, smideshammare och vattenpumpar. Dessa maskiner brukar inte använda någon el så de kan vara användbara i utvecklingsländer runt om i världen, eller för miljömedvetet individer som väljer att inte använda fossila bränslen.

En pedalen utnyttjar den rörelseenergi, eller rörelse, energi från rörelsen av pedal eller hjul. Denna överförs till mekanisk energi som gör en växel, vattenpumpar, pounds en hammare, eller befogenheter en symaskin. Ofta kan användaren reglera en maskinens hastighet bara genom att reglera rörelsen hos sina fötter.

pedaler kan ta flera olika former. De kan innebära fotpedaler att en person tvingar ner med antingen en eller båda fötterna. Det finns även hjul som en individ kan sparka i gång, till exempel en på en vanlig keramik hjul. En tredje typ av pedalen är som en på en manuell drivs symaskin, där användaren fötter rock en pedal fram och tillbaka över en central axel. Vart och ett av dessa system tur redskap axlar eller hjul driver som i sin tur makt de maskiner de är knutna till.

En av de mest kända pedalen-drivna maskiner är en handbok symaskin. Populära på 1800-talet, används dessa maskiner en vaggande pedal till makten nålen rörelse. De flesta manuella maskiner ersattes med elektrisk och kära i den 20: e talet, men många människor fortfarande använder dem.

Dessa antika maskiner är ofta populära bland samlare, sömnad entusiaster, och miljömedvetet konsthantverkare. Många köper dem som samlarobjekt, eller att använda som möbler, men många andra som faktiskt använder dem för sömnad. För det mesta har pedalen symaskiner hade rykte om sig att vara pålitlig och långvarig. Vissa tillverkare fortfarande producerar nya manuella symaskiner utöver de elektriska sådana.

En annan typ av pedalen-motordriven maskin är pedalen pumpen. Dessa mul-drivna pumpar dra typiskt vatten från underjordiska brunnar. De är oftast används i jordbruk och konstbevattning. Pumparna är oftast enkel, både att bygga och att driva, med liten eller ingen elektricitet för att köra. Som ett resultat av icke-statliga organisationer och grupper välgörenhet ofta arbetar för att installera dessa pumpar i fattiga delar av världen för att hjälpa jordbrukare bevattna grödor.

En tredje vanlig typ av mul-drivna maskinen pedalen hammare som ofta används av smeder till pund uppvärmd metall till former. Dessa hammare finns vanligtvis konsekvent kraft i denna process. Vanligtvis är det fotpedalen pumpas av smeden, och den energi överförs till en växel som gör att raka hammaren upp och ner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.