Vad är en O-ring?

En O-ringen är en rund ring som används som en packning för tätning en anslutning. O-ringar är oftast tillverkade av polyuretan, silikon, neopren, nitrilgummi eller fluorkarbonbaserade. Dessa ringar är vanligt förekommande i mekaniska applikationer, såsom rörkopplingar, och bidra till att säkerställa en tätning mellan två objekt. O-ringar är utformade för att sitta i ett spår eller bostad som håller ringen på plats. En gång i dess spår, är ringen komprimeras mellan två bitar och i sin tur skapar en stark försegling där de möts.

tätning som en av gummi eller plast O-ring skapar kan antingen finnas i en orörlig gemensamt, till exempel mellan rörledningar, eller en lös gemensamt, till exempel en hydraulcylinder. Men rörliga förband kräver ofta att O-ringen skall smörjas. I ett rörligt inhägnad Detta säkerställer långsammare försämring av O-ringen och därmed förlänger livslängden för produkten.

O-ringar är både billig och enkel i design och är därför mycket populär inom tillverkning och industri. Om monterats korrekt, kan O-ringar motstå en mycket stor mängd av tryck och är därför används i många applikationer där läckage eller tryckfallet är oacceptabla. Till exempel O-ringar som används i hydrauliska cylindrar förhindra läckage av hydraulvätska och möjliggöra för systemet att skapa och stå emot trycket som krävs för driften.

O-ringar som även används i mycket tekniska konstruktion såsom rymdteknik fartyg och andra flygplan. Ett felaktigt O-ringen ansågs orsaken till rymdfärjan Challenger katastrofen 1986. En O-ring används vid tillverkning av fasta bränslen booster inte säl som väntat på grund av det kalla vädret vid lanseringen. Följaktligen exploderade fartyget efter bara 73 sekunder in flygningen. Detta belyser vikten av O-ringen och dess mångsidighet.

Naturligtvis finns det olika typer av o-ringar gjorda av olika material som används för olika uppgifter. O-ringen måste matchas av dess tillämpning. Blanda inte ihop dock liknande uppfinningar som inte är runda. Dessa objekt är bror till O-ringen och är istället helt enkelt kallas sälar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.