Vad är en Midjefäste?

En Midjefäste är ett utstick som utnyttjas som en monteringsstöd. Trunnions används på en mängd olika föremål och utrustning, och de är oftast utformade för att vara en integrerad del av en anordning för en stabilitet och styrka. Att göra objekt med denna typ av integrerade stöd kan vara besvärlig, men den överlägsna styrka och stöd som erbjuds ibland värt det extra besväret. Användningen av trunnions uttryckligen nämns i namnen på enheter som Midjefäste ventiler och lager Midjefäste, som är beroende av denna teknik att fungera.

Klassiskt är trunnions installeras i par, en på var sida om enheten. Ett av de klassiska användningar av Midjefäste är i kanon, där trunnions är integrerade i fat och in i monteringsblock som håller kanonen på plats. Den trunnions tillåta fat som ska flyttas upp och ner för att hjälpa till med sikte och monteringsblock själv kan monteras på en svängbar så att kanonen säkert kan roteras.

När något är monterad på en Midjefäste Det kan röra sig fritt längs en plan, men inte längs någon annan. Rotation är tillåten i planet vinkelrätt mot Midjefäste eftersom Midjefäste kan rotera inom ramen den är ansluten till. Vissa konstruktioner ingår trunnions med spår eller pinnar som är utformad för att hålla ett objekt stelt på plats och lås finns också tillgängliga för att förhindra trunnions från roterande under transport eller när ett föremål har framförts till önskad position.

Vissa typer av fordon suspensioner har historiskt använts trunnions, som har antenner riggar där en del på ett plan är önskvärt. Vissa typer av sågar och utrustning kan även installeras med trunnions på plats för att tillåta rörelse i endast en riktning. Eftersom trunnions installeras i par, de i allmänhet är mycket stabila, och de har en enhet på ett effektivt sätt utan att behöva extra fästen och stöd när de är korrekt utformade.

Liksom andra fästpunkterna kan trunnions vara svag poäng om de inte är konstruerade på rätt sätt. När de fast gjuts in i en enhet, tenderar de att vara mycket stark, medan om de är svetsade, limmade eller på annat sätt fäst senare skarven kan bli svag, vilket gör att trunnions att misslyckas. Styrka kan också avgöras av storleken på trunnions, det material de är gjorda av, och vikten av objektet de skall stödja. Utformningen skall vara noggrant beräknat för att ge ett tillräckligt stöd och styrka utan att slösa med material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.