Vad är en LYFTARE?

En LYFTARE används för att tillämpa linjära kraften från en del av en maskin, t. ex. en bit i en bil motor till en annan del inom den maskinen. Detta är normalt för om två delar skulle komma i direkt kontakt med varandra kan det orsaka skada på en eller båda delarna. Den LYFTARE ger kontakt mellan dem så endast den mängd och riktning kraft som behövs för att flytta en del av maskinen används.

Det vanligaste exemplet på en LYFTARE hittas inuti en förbränningsmotor, vilken typ av Motorn finns i de flesta moderna bilar. För att motorn ska fungera måste ventiler öppnas och stängas så att luft kan komma in i motorn och orsaka förbränning som flyttar bilen framåt. Ventilerna måste stänga under förbränningsprocessen själv, och öppnar igen efter explosionen att släppa ut luften och låt ny luft att komma in för nästa explosion.

Dessa ventiler är oftast lyfts med en del som kallas kamaxeln. Kamaxeln vänder sig om och, som det gör, kallade små äggformade bitar om det kammar driva upp på en stång som i sin tur driver på andra delar som öppnar ventilerna. Som cam vänder över till den platta sidan av sitt ägg form, är staven sänks och ventilen stänger. Den cam fortsätter att snurra runt och denna process öppnar och stänger ventilerna.

ligger längst ner på denna stav är LYFTARE. Det är en cylindrisk formad metallbit att kammarna kommer i kontakt med. Den cam driver på LYFTARE, som är en del av stången och därmed staven pressas uppåt. Den LYFTARE är till för att hålla kraft att vrida kammar från böjer staven. Det garanterar den kraft skjuter stången uppåt och inte åt sidan.

En annan typ av LYFTARE är den hydrauliska LYFTARE. Den utför samma grundläggande funktion men är konstruerad så att motorn låter tystare under användning och justeringar för ventilspelet behöver inte utföras regelbundet. Nackdelen med att använda en hydraulisk LYFTARE är att det ibland kan skramla högt när bilen startas för första gången och i vissa motorer kan fel och hålla ventilerna från att öppna alls. Dessa problem beror oftast på vilken typ av bil den hydrauliska ventillyftare används i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.