Vad är en Kombinera?

En kombination är en del av jordbruket utrustning som är konstruerad för att skörda, tröska och ren säd när den rör sig genom ett fält. Skördetröskor kan skörda en stor mängd av gröda under en kort tid, minska de totala kostnaderna för skörd processen genom att göra den mer effektiv. Många gårdar runt kombinerar världen använder allt från högteknologiska datoriserade enheter till mer gammaldags skördare, av vilka vissa är djur drivs, i synnerhet i utvecklingsländer.

skörd av spannmål grödor har länge varit en tidskrävande och därmed kostsam process. Skörden börjar med styckning av den säd, som traditionellt var staplade i sheafs som samlades in av människor som skulle tröska säden, som skiljer den från de oätliga stjälkar, och sedan rengöra den, ta bort agnar och andra partiklar som inte är ätbara. På 1830-talet, införandet av tidig skördetröskor stramat upp denna process, som bidrar till industrialisering av jordbruket runt om i världen.

En typisk kombinera har utbytbara huvuden som är utformade för specifika kärnor. Rubriken för den gröda som skördas är monterat, och kombinera långsamt drivs genom fältet. Som kombinera skar, drar den säden till en gigantisk kupa som matas in i en tröska trumma. Den tröskning trumman drar säden ut, vilket gör att stjälkarna att komma tillbaka i fältet och sedan säden är rent. Den renade spannmål kan hällas i påsar, trummor, silor och andra lager med hjälp av en annan kupa.

Eftersom en kombinera kan utföra flera uppgifter samtidigt är det oerhört effektivt. Hastigheten av skörden varierar beroende på kombinera, säden, och förmågan att operatören. För att en ledig betraktare, en kombination som verkar vara ganska långsam rörelse, men hastigheten på en kombination är faktiskt ganska anmärkningsvärt när man betänker att maskinen utför tre uppgifter på en gång. Kombinerar är en av de viktigaste redskapen för kommersiella jordbruket, underlätta skörd av spannmål som vete, råg, havre och majs och att sänka kostnaderna till slutkonsumenterna.

Flera företag som John Deere specialisera inom tillverkning och försäljning av jordbruksutrustning som kombinerar, tillsammans med reservdelar och ytterligare rubriker. En kombination kan vara en betydande investering, särskilt för en mindre gård. Förutom att vara tillgängliga ny via specialitet företag kan kombineras också köpas användas på auktioner och via privata återförsäljare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.