Vad är en Jet Cutter?

Det tar mer än den genomsnittliga skärande verktyg för att skära igenom metallen lätt, men en jet fräs gör just det. Överraskande nog är en av de viktigaste delarna av detta verktyg vatten, vilket ger den nödvändiga kraften för att klippa flera robusta material. En regelbunden vattenstråle åstadkoms skiva genom många material, men en slitande vattenstråle cutter är oftast bäst för särskilt kraftiga frågan. Flera industrier har viss användning för båda alternativen.

En av fördelarna med denna typ av verktyg är att det inte producerar den värme som lasrar eller andra extrema skäranordningar ofta gör. Denna fördel innebär att det finns liten risk för det material som brann i processen. Dessutom är en jet fräs känd för sin förmåga att lämna jämna kanter snarare än en trasig linje som måste röras upp efter det är styckat. Lägga till bekvämlighet är det faktum att användarna kan stapla material upp till cirka sex inches (15,24 cm) skall minskas på en gång.

Andra än att spara arbete och tid, en jet saxen är också känt för sitt utbud av material som man kan klippa. Mjuka föremål som skum, gummi och plast kan lätt anskäras av detta verktyg. Hårdare material som metall, kan kakel, aluminium och sten alla skivas med en slipande jet cutter om det vanliga man inte kan göra jobbet. Av denna anledning kan en rad industrier dra nytta av detta verktyg för många projekt, oavsett om de innebär att produkter som ska säljas, kapning skyltar för marknadsföring och mycket mer.

Även om många användare av fräsar vattenstråle normalt använder dem för att slutföra praktiska projekt, kan de vara förvånansvärt användbar när det gäller konst, liksom. Artister med tillgång till denna typ av verktyg kan skapa intrikata mönster i nästan alla typer av material. Förmågan att skapa sig en design som tidigare fanns bara i huvudet har visat sig praktiskt att många konstnärer.

Trots nyttan av detta verktyg, behöver inte alla att köpa sin egen maskin. I själva verket kan de vara besvärliga att lära sig att använda och underhålla, och därför bara stora företag som använder jetplan skär regelbundet har egen maskin. Av denna anledning kan maskinerna hyras för en viss tid, vanligen för en en-gång projekt. Dessutom finns det företag som kan göra den skärande för konsumenterna, som givetvis är användbar för dem som inte vill ta itu med att lära sig använda maskinen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.