Vad är en Flat Slab?

En platt platta är en platt del av betong. Platta plattor är klassiskt används i grunden, men de kan också användas vid byggandet av vägar, stigar och andra strukturer. Beroende på storlek och komplexitet en platt platta kan det behöva vara konstruerad av en ingenjör som är bekant med de begränsningar och behov av plattor, eller kan det vara möjligt för en händig do det självare att göra en på en eftermiddag för en enkelt projekt.

Typiskt, en platt platta görs med armerad betong, där armeringsjärn genomkorsas i blanketterna att ge stöd och förstärkning när betongen hälls och härdade. Den platta stålämnen design är utformad för att förstärkas i flera riktningar så att den kan tåla betonar såsom övergång marken, jordbävningar, frost, och så vidare. Underlåtenhet att fullt ut stärka en platt platta kan göra att den spricker eller ge längs svaga linjer i betong, vilket i sin tur orsaka instabilitet.

För vissa webbplatser en platt platta hälls på plats. I detta fall är platsen beredd former för betong sätts upp och stärka armeringsjärn eller andra material fastställs. Sedan är det konkreta blandade, hällde och tillåtas härda innan man går vidare till nästa etapp i byggandet. Den tid som krävs kan variera avsevärt, med storlek är en viktig faktor, desto större stålämnen, de mer komplicerade armeringen behov kan få, vilket i sin tur ökar den tid som krävs för att ställa upp. När hällde, hällen måste också granskas och prövas för att bekräfta att hälla var bra, utan luftfickor eller andra problem som kan bidra till en försämrad kvalitet.

I andra fall, en platt platta kan vara prefabricerade bort och transporteras till en plats när det behövs. Detta kan göras när förhållandena på platsen inte underlättar en lätt hälla, eller, när villkoren för platta konstruktion måste noga kontrolleras. Transport av hällen kan vara en utmaning om det är särskilt stor. Pråmar, kranar och flak lastbilar kan krävas för att lyckas flytta den från tillverkning plats till plats inom anläggningen.

Den platta stålämnen Stiftelsen är inte utan problem. Det kan sätta sig på ojämn mark, vilket gör att strukturen för att lösa också, till exempel, och under seismisk aktivitet, en platta stiftelse kan inte hålla upp om marken är föremål för kondensering. En platt platta kan också bli en viktig energikälla ineffektivitet, som strukturer tenderar att förlora värme genom betongen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.